Docent Henk Veurink verkozen tot Duurzame Docent 2018!

Docent Henk Veurink van Zone.college Zwolle is verkozen tot Duurzame Docent 2018! De jury: “Henk Veurink is gekozen tot Duurzame Docent 2018 (VO) omdat hij al een aantal jaar de energieke en enthousiaste kartrekker is van het Eco-Team en de Eco-Schools klas. De jury is zeer gecharmeerd van zijn insteek om duurzaamheid en economie samen te brengen en de leerlingen zo op te leiden tot duurzame ondernemers.”

Duurzame gedragsverandering

Henk Veurink: ‘In 2015 zijn we binnen de school gestart met het scheiden van het plastic afval uit al ons schoolafval in de lokalen, werkkamers, gangen en kantine. In a.s. juni gaan we een stap verder: onze Eco-schools klas gaat een totaal nieuw afvalscheiding-systeem invoeren: alle prullenbakken weg uit de lokalen, werkkamers, gangen en kantine. In plaats daarvan worden door de hele school nieuwe afvalbrengpunten geplaatst. De VO-leerlingen en de MBO-studenten moeten hier zelf hun afval gescheiden inleveren. Verder gaat de Eco-schools klas ook nauwkeurig onderzoeken of alle gescheiden afval ook daadwerkelijk gescheiden wordt opgehaald door de afvalverwerkende bedrijven. Een mooi voorbeeld van het realiseren van duurzame gedragsverandering bij alle mensen in onze school.’

Henk is genomineerd door Reina Kuiper: “Henk is al een aantal jaar de energieke en enthousiaste trekker van het Eco-team en de Eco-Schools klas. De leerlingen van Het Groene Lyceum krijgen economieles vanuit het perspectief van duurzaamheid. De leerlingen gaan bij hem aan de slag als duurzame ondernemers en verduurzamen steeds verder hun school en schoolomgeving.” Na de herfstvakantie wordt het certificaat en de cheque uitgereikt tijdens een les.

Bron: Leren voor morgen