Eerste en derde plek voor onze studenten bij Vakwedstrijd Paard

Van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 februari was Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek de gastlocatie voor de Nationale hippische vakwedstrijd. 24 Studenten van 11 verschillende hippische opleidingen gingen hier de strijd met elkaar aan. Een wedstrijd die werd gewonnen door Rosanne Dogterom en Julia Veldkamp beiden student Paardenhouderij van Zone.college in Zwolle. Noor Egberts en Kyra Hofsté studenten Paardenhouderij van Zone.college in Lonneker/Almelo werden derde. Zone.college liet tijdens deze vakwedstrijden goed zien welk talent we in huis hebben.

De vakwedstrijd werd voor het tweede opeenvolgende jaar georganiseerd. De scholen die de organisatie op zich namen zijn: Landstede, Aeres Leeuwarden, Aeres Barneveld, Terra Assen en Zone.college.

De onderdelen
Tijdens deze wedstrijd werden de skills van de studenten getoetst. Zo waren er verschillende onderdelen zoals beoefenen paardensport, een paard voeren en verzorgen, praktische paardenkennis, instructie geven, verkoopgesprek en samenwerken. Onze studenten Rosanne en Julia waren de sterksten op de onderdelen rijden en verkopen van de paarden. Noor en Kyra scoorden heel goed op de onderdelen verzorgen, paardenkennis en het verkoopgesprek.

Kennismaken
De tweedaagse werd centraal geopend door een sportclinic van Egbert van Roekel. Wat een mooie manier was om studenten van verschillende opleidingen kennis met elkaar te laten maken. Tijdens deze tweedaagse ging het niet alleen om de sport maar ook om teambuilding en leren van elkaar.

Organisator vanuit Zone.college is Jos Brinkman: “We hebben de afgelopen jaren een goed netwerk tussen de scholen opgebouwd en laten op deze manier zien dat ons werkveld talent en toekomst heeft”. Voor de studenten werd het een leerzame wedstrijd waarin ze hun beste binnenste buiten moesten halen.

Dit was de volledige uitslag van de Vakwedstrijd:

1.Zone.college locatie Zwolle

2. Aeres Barneveld

3. Zone.college locatie Almelo

4. Lentiz Oostland

5. Yuverta

6. Vonk Alkmaar

7. Lentiz Maasland

8. Landstede Raalte

9. Terra Assen

10. Scalda Goes

11. Aeres Almere

12. Aeres Leeuwarden

Tot volgend jaar! Waar we welkom zijn bij organisator Terra Assen, Manege Sunrise Stables.