Esther Weijenberg behaalt 9e plaats op EK!

Esther Weijenberg, ex-student Bloem & Styling heeft de negende plaats behaald tijdens de EK Skills in Boedapest. Wij zijn ontzettend trots op haar werk en inzet tijdens dit kampioenschap!

Het EK Skills vond plaats van 26 t/m 28 oktober in Boedapest. Maar liefst 600 deelnemers uit 28 landen namen het in 37 verschillende competities tegen elkaar op tijdens het EK. Nederland deed met 30 deelnemers mee. Esther Weijenberg vertegenwoordigde Nederland in de categorie ‘Bloembinden’. Ook in 2017 werd Esther eerste tijdens de nationale finale Bloembinden. Met haar eerste plek en totaal aantal punten, plaatste ze zich toen voor het WK in Abu Dhabi. Tijdens dit WK werd Esther zesde en met een score boven de 700 behaalde zij ook de titel ‘Excellent Vakmanschap’.

De opdrachten

Gedurende twee dagen lang, kreeg Esther verschillende opdrachten. En met haar uitvoering van deze opdrachten, heeft ze niet alleen prachtige bloemstukken gemaakt, ze heeft ook een fantastische negende plek behaald. Wij zijn trots!

Opdracht 1 – een verrassingsopdracht. Maak een hangende krans voor in een specifieke ruimte. Esther kreeg een beschrijving en foto’s van een gebouw en de ruimtes waar het om ging.

 

Opdracht 2 – maak een arrangement met minimaal 3 planten die compleet verwerkt zijn. Daarnaast zijn ondergrond en bloemkeuze vrij.

Opdracht 3 – maak een korenschoof gebonden boeket voor een verloving. Boeket moet zelfstandig rechtop blijven staan en alle stelen aangesneden.

  

Opdracht 4 – een verrassingsopdracht. Esther ontving een grote doos vol bloemen en bijmaterialen. Aan haar de opdracht om een mooi halssierraad te maken.

 

Opdracht 5 – Maak een bruidsboeket. Esther heeft vooraf een foto gezien waar het boeket bij moet passen. De bruid heeft een jurk met wijduitlopende rok met iets roze en paars aan de onderzijde

Opdracht 6 – Ontwerp een tafelaankleding of – versiering. Vrije techniek en geen specifieke eisen. De basis is een frame van aluminiumdraad wat in elkaar is gedraaid tot een ‘boompje’. Dit heeft Esther drie keer gemaakt en op een vaas geklemd. Vervolgens heeft ze de bloemen vanuit de vaas en glasbuizen verwerkt. Op uiteinden zit draad met bovenin rozebottels, onderin heeft Esther  hypericumbessen toegevoegd.