Finale van de Skills Heroes Powered By wedstrijd Groen, grond & infra

Op vrijdag 15 maart 2024 vond bij de Steenbergerhoeve in Zuidwolde de spannende finale plaats van de Skills Heroes Powered By wedstrijd voor Groen, grond & infra. Veertien getalenteerde studenten van zeven vooraanstaande onderwijsinstellingen, waaronder Yuverta, Landstede, Lentiz, Vonk, Aeres, Terra en Zone.college, kwamen samen voor een dag vol uitdagingen en competitie.

Strijd om de titel
Onder het toeziend oog van Marije van Beurden, vertegenwoordiger van brancheorganisatie Cumela, en Berend Pastoor, lid van het College van Bestuur van Zone.college, werd het startschot gegeven voor het felbegeerde Nederlands Kampioenschap. De studenten werden uitgedaagd met diverse opdrachten, variërend van inmeten en uitzetten tot graven, egaliseren en machinaal zaaien. Met de druk hoog op de studenten om met precisie te werken en te voldoen aan de gestelde normen, gingen ze vol overgave aan de slag.

Top drie
Na een intense dag van competitie staken drie deelnemers boven de rest uit en plaatsten zich in de top drie. De definitieve rangschikking van deze top drie zal worden onthuld tijdens de Skills The Finals op vrijdag 22 maart. Dit is de top 3 in willekeurige volgorde:

• Terra
• Yuverta
• Zone.college

Rolf Klooster en Marije van Beurden

Samenwerking en ondersteuning
De wedstrijd, georganiseerd door Cumela in samenwerking met docenten Rolf Klooster en Gerjan Dijk van Zone.college, werd mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning vanuit de BTG (Bedrijfstakgroep Groen, Grond & Infra).

Voorbereiding en verbinding
Op de voorafgaande donderdag kregen studenten, coaches en juryleden de kans om elkaar beter te leren kennen tijdens een speciaal programma, mede georganiseerd door Cumela. Hierbij brachten ze onder andere een bezoek aan Loonbedrijf Jansen uit Tiendeveen, waar ze enthousiast werden ontvangen en meer te weten kwamen over de activiteiten van het bedrijf, zowel in Nederland als in Duitsland. Daarnaast brachten ze een bezoek aan Vemo tractoren in Hoogeveen, waar een spannende quiz plaatsvond waarbij de deelnemers het exacte bedrag van de machines moesten schatten. Deze dag bood een waardevolle gelegenheid voor studenten, docenten en juryleden om ervaringen uit te wisselen en elkaar beter te leren kennen.

Gefeliciteerd aan de top drie, evenals aan alle deelnemende studenten. Het is een indrukwekkende prestatie om namens je school deel te nemen aan deze kampioenschappen!