Food Challenge Noordoost Nederland

Lekker in je vel met derde editie Food Challenge Noordoost Nederland!
Middelbare scholen in beweging voor de beste pokébowl van de boerderij.

Zit jij lekker in je vel? Hoe zorg je goed voor je lijf en voor de aarde? Waar komt jouw eten vandaan? Welke spieren train je met bootcamp en welke voedingsstoffen zijn daarvoor nodig? Met de Food Challenge gaan ruim 1500 onderbouwleerlingen van 16 vmbo- en praktijkonderwijs scholen dit de komende maanden ontdekken. Via lessen op school, gastlessen van SVO vakopleiding food, Zone.college en Terra mbo, gevolgd door een afsluitende Foodcamp op de boerderij. Rode draad is het ontwerpen van een gezonde pokébowl met duurzame producten van de boerderij, waaruit ze hun energie halen voor het uitvoeren van de zelf ontworpen bootcamp.

In de finale bij SVO vakopleiding food in Zwolle strijden de vijf beste teams, onder toeziend oog van een deskundige vakjury, om de titel ‘de beste pokébowl van Noordoost Nederland’. De winnaars mogen naar een thuiswedstrijd van PEC Zwolle en trakteren hun school op de beste pokébowl van 2023. Dit jaar doen voor het eerst ook scholen uit Gelderland en Drenthe mee.

Vloggen en tiktokken met Boer Wildebuit
De deelnemers vormen met hun klasgenoten een team waarmee ze drie tussentijdse challenges uitvoeren en filmen in de vorm van een vlog of een TikTok video; ‘Krijg je school in beweging met een zelf ontworpen bootcamp’, ‘Verras een goed doel met een gezonde traktatie’ en ‘Zet thuis een duurzame maaltijd op tafel´, met zoveel mogelijk ingrediënten rechtstreeks van de boerderij. Hiermee kunnen ze tussentijds punten verdienen. Elke school kiest de beste eindvlog of TikTok video om in te sturen voor de finale. De leerlingen krijgen instructies van vlogger en artiest Boer Wildebuit.

Organisatie
De competitie wordt georganiseerd door LekkerBoer en SVO vakopleiding food met partner mbo’s Zone.college en Terra mbo. Samen met regionale partners Jong Leren Etenuit Overijssel, Gelderland, Flevoland, Groningen en Drenthe, LTO Noord, Salland Zorgverzekeringen, SportService Zwolle en andere gemeentelijke sportbedrijven, wordt een programma geboden van grond tot mond en lijf. Juist nu in deze tijd, waarin het belang van een gezonde leefstijl maar al te duidelijk is. Voel je lekker in je vel! Daar wil de organisatie met het organiseren van deze challenge een bijdrage in leveren.

De opleidingen
SVO vakopleiding food, Terra mbo en Zone.college vinden het als foodopleider in de regio belangrijk dat de studenten, als onderdeel van hun curriculum thema Duurzaamheid en Voeding, ervaring op doen met het beoefenen en uitdragen van hun vakmanschap. Hoe ze als toekomstige beroepsbeoefenaar in de food- of agri-sector duurzame en gezonde keuzes kunnen maken om bij te dragen aan een gezondere maatschappij.

Info
Meer info en een impressie van vorig jaar is hier te vinden.

Een impressie