Geslaagde Buitenlandweek in Denemarken voor N2-studenten Dier- & veehouderij

In mei vertrokken 13 studenten van onze opleiding Dier- en Veehouderij naar Kolding, Denemarken. De reis was een groot succes en gaf de studenten waardevolle praktijkervaring. Voor de buitenlandweek hebben we gebruik gemaakt van de Erasmus+ subsidie.

Verblijf bij Hansenberg College
We werden hartelijk ontvangen op het Hansenberg College, waar we een week verbleven. De studenten genoten van de faciliteiten en namen deel aan diverse avondactiviteiten.

Bezoek aan Organia
Op dinsdag bezochten we Organia, de praktijklocatie van Hansenberg. Hier kregen we een rondleiding en werkten we mee op verschillende faciliteiten zoals een biologisch melkveebedrijf, een pensionstal, een manege, een dierentuin, een hoefsmederij en een locatie voor gezelschapsdieren. ’s Avonds was er ontspanning met een bezoek aan het Kolding Storcenter en lasergamen.

Excursies op woensdag
Woensdag hadden we de keuze uit twee programma’s. De ene groep bezocht Odense Zoo en mocht giraffen voeren. De andere groep bezocht Viking Genetics en twee melkveebedrijven om meer te leren over de Deense landbouw. ’s Avonds werd een trampolinepark bezocht.

Praktijkdag en Verkenning van Kolding
Donderdag werkten we bij Organia. We melkten koeien, voerden dieren in de dierentuin en verzorgden paarden in de pensionstal. ’s Middags verkenden we het centrum van Kolding.

Terugreis met Tussenstop
Vrijdag keerden we terug naar Nederland, met een tussenstop in Tinglev. Hier bezochten we adviesbureau LHN en melkveebedrijf Ny Osterholm om meer te leren over emigratie naar Denemarken en de verschillen in landbouw.