Ik neem later het bedrijf van mijn ouders over!

Voor veel studenten is dat een droom. Ze groeien op bij het agrarische bedrijf van hun ouders, van kleins af aan helpen ze mee, ze kennen de branche, werken hard. Ze kennen alle ins en outs! Maar is dat echt zo?

Daar kwamen de studenten achter tijdens de workshop ‘Opvolging in het (agrarische) familiebedrijf’ van het keuzevak Oriëntatie op ondernemerschap. Advocaten Hanno Littink en Bjorn Harbers, o.a. gespecialiseerd een belasting en ondernemingsrecht, legden de studenten uit wat er allemaal komt kijken bij een overname van een familiebedrijf. Wat betekent het juridisch, maar ook emotioneel voor de familie. De kracht van het familiebedrijf is vaak betrokkenheid, kennis en ervaring, flexibiliteit, platte organisatie, betrouwbaarheid en trots. Maar er zijn ook minder sterke kanten extern aantrekken van kapitaal, opvolgingsplanning, carrièremogelijkheden van niet-familieleden, (gebrek aan) professioneel leiderschap en communicatie en emotie. De familiebelangen en bedrijfsbelangen kunnen elkaar versterken, maar ook zorgen voor conflicten. En hoe ga je daar als familie mee om?

De studenten maakten kennis met de verschillende ondernemingsvormen met daarbij de fiscale verschillen, de stakingswinst in de inkomstenbelasting, goodwill, stille reserves, FOR en erfbelasting. Onderwerpen waar ze op dit moment nog niet veel mee te maken hebben en die ze misschien zelfs saai vinden, maar wie weet? O, zo, belangrijk voor hun toekomst!