Jesse en Teun winnen voorronde Skills vakwedstrijd Tuinaanleg

Studenten Jesse Kamphuis en Teun Wibbelink wonnen op vrijdag 14 oktober de voorronde van de vakwedstrijd Tuinaanleg. Jesse en Teun vormen samen een combinatieteam van de vestigingen Almelo en Doetinchem van Zone.college. Ze gingen vrijdag in Zwolle de strijd aan met zeven andere Hoveniersteams. De teams kregen ruim 5 uur de tijd om een tuin aan te leggen. In het ontwerp voor de tuin zaten de volgende elementen: bestratingen, pergola, bloembak, gazon, haag, beplanting en een boom. Een mooie kans voor de studenten om hun vakmanschap te laten zien, maar ook een hele klus om alles op tijd af te krijgen. De wedstrijd werd georganiseerd door docenten Chris Potze van locatie Zwolle en Harrie Wesselink van de locatie in Almelo.

De jury bestond dit jaar uit Stefan Schoolderman, hovenier en oud Skills deelnemer en Freddy Knobben, docent van Zone.college. Samen beoordeelden ze alle werkzaamheden deskundig en nauwkeurig. Vooral de strijd om de tweede en derde plaats was erg spannend.

William Oosterling en Gerben van Emous, beide woonachtig in Putten werden derde. Mike Fox en Gijs Stevelink, gingen met de tweede plek naar huis gingen. Zij mogen net als de winnaars deelnemen aan de kwalificatiewedstrijd die wordt georganiseerd bij het IPC Groen te Schaarsbergen op 2, 3 en 4 november 2022.

Winnaars Jesse Kamphuis en Teun Wibbelink vonden het bijzonder leerzaam om mee te doen. Helemaal omdat ze elkaar voor de wedstrijd alleen telefonisch hebben gesproken. We zij door onze coaches aan elkaar gekoppeld. Teun volgt de opleiding Tuin & landschap in de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) in Doetinchem en Jesse volgt de opleiding Tuin & landschap in de Beroepsopleidende leerweg (BOL) in Almelo. Voor Teun is deze vakwedstrijd niet nieuw, vorig schooljaar stond hij al in de landelijke finale.

Alle deelnemende studenten verdienen een bijzonder compliment door deel te nemen en het vakmanschap te tonen. Een mooie ervaring en wellicht een goede training voor volgend schooljaar. Je beste binnenste buiten halen brachten ze hier in de praktijk!

Jesse, Teun, Mike en Gijs kijken er naar uit om het op te nemen tegen de teams van andere scholen in Nederland. Zij mogen als winnaars van Zone.college van 2 tot 4 november met hen de strijd aangaan.

De beste vier teams (van de dertien) uit deze laatste wedstrijd mogen hun vakmanschap laten zien tijdens de Groene sector vakbeurs te Hardenberg. Deze Groene sector vakbeurs  vindt plaats van 10 t/m 12 januari 2023. De Nederlands kampioen die hieruit voortkomt mag zich vervolgens bewijzen op de EuroSkills Gdańsk 2023 in Polen.