“Nu heb ik zelf een succesvolle stal met tien stallen”

Waar komen studenten van Paard.zone terecht? Die vraag krijgen we regelmatig. Daarom laten we oud-studenten aan het woord. Met deze keer Marike Klok.

 

“Nu heb ik zelf een succesvolle stal met tien stallen”

 

Ik zal me kort voorstellen: ik ben Marike Klok, 24 jaar, lichte tour amazone en sinds januari 2017 eigenaar bij Stal het Weidehuis. In 2012 ben ik begonnen aan de opleiding Manager Paardensport bedrijf, niveau 4 in Zwolle. Hier heb ik ook de Orun allround, niveau 3 gedaan. In 2016 heb ik de opleiding afgerond.

 

Ik heb altijd het geluk gehad dat ik werk en stage kon combineren. Ik heb drie jaar bij Ruben Rouweler gezeten waar ik voornamelijk de paarden reed. Daarna ben ik bij dressuurstal Capriole terecht gekomen waar ik begon als stalruiter. Daar heb ik ook mijn laatste stage afgemaakt.

 

Na mijn opleiding heb ik nog een tijdje door gewerkt bij dressuurstal Capriole. Ik ben ook plannen gaan maken om mijn eigen stal op te zetten. Voornamelijk dressuurpaarden. Ook ben ik in 2016 begonnen met de Orun-opleiding dressuur, niveau 4.

 

Ik had het geluk dat ik de stallen bij mijn opa kon hebben. Mijn opa, oma en broer hebben mij gigantisch gesteund! De oude stal moest eraf en er kwam een gloednieuwe stal op met zes ruime boxen, een wasplaats, etc. De oude stierenschuur hebben we zelf omgebouwd. In juni 2017 was alles klaar en kon ik beginnen.

 

Nu heb ik zelf een succesvolle stal met tien stallen. Verder geef ik nog les op de vereniging in Hellendoorn en daarnaast heb ik nog een aantal privé lessen. Verder blijf ik mezelf ontwikkelen in het rijden bij Linda Verwaal. Ik probeer de paarden zo goed mogelijk op te leiden naar het hogere werk.

 

Wat ik de rest wil meegeven: het harde werken wordt beloond. Doe wat je leuk vindt en blijf jezelf ontwikkelen!