Op zoek naar mooie bomen

Studenten Tuin & landschap brachten afgelopen vrijdag een bezoek aan boomkwekerij Ebben in Cuijk. Het bezoek had niet alleen het doel om meer te weten te komen over de boomkwekerijsector en het bedrijf. De grootste opdracht was om mooie bomen te vinden voor het Inspiratieplein van de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg op 14, 15 en 16 januari 2020.

Samen met het regionale bedrijfsleven zullen de studenten van Zone.college dit Inspiratieplein aanleggen en zorgen dat bezoekers van de beurs een mooi beeld krijgen van de ontwikkelingen in de branche. De afgelopen periode hebben de studenten gewerkt aan het plan, het ontwerp, de planning en het uitzoeken van producten voor de Inspiratietuin. Een mooie opdracht met een tastbaar resultaat.

Tijdens de Groene Sector Vakbeurs, het kennis- en netwerkmoment voor onder meer hoveniers, boomkwekers, groenbedrijven en gemeentes is Zone.college ook actief met vakwedstrijden. Daarnaast organiseert ze een exclusief programma voor haar zogenaamde ‘commitment bedrijven’; bedrijven die actief een bijdrage leveren aan de invulling van de opleidingen Tuin & landschap en de begeleiding van studenten.

Binnen de opleidingen Tuin & landschap worden regelmatig opdrachten voor en met het bedrijfsleven uitgevoerd. Studenten krijgen zo een goed beeld van alle mogelijkheden van hun toekomstige vak en de ontwikkelingen in de branche.

Mooie bomen uitgezocht Toelichting op het bedrijf en de branche