Open Dag Zone.college: Groene school legt een brede basis

Dé groene school van de Achterhoek. Zo staat Zone.college (het voormalige AOC Oost) bekend. Maar de middelbare vmbo-school en Het Groene Lyceum bieden nog veel meer. En dat laat de school op woensdag 23 januari tijdens de Open Dag graag zien. Iedereen die met levende zaken wil werken of een brede basis wil leggen voor zijn toekomst, is welkom tussen 16.00 en 21.00 uur.

Dertig procent van de Zone.collegeleerlingen gaat verder in het groen. Die worden bijvoorbeeld hovenier, bloemist of monteur van landbouwvoertuigen. Een groot deel van de leerlingen stroomt door naar andere mbo-opleidingen, zoals de zorg, techniek of administratie. En Het Groene Lyceum stoomt leerlingen klaar voor het hbo. Vier of zes jaar Zone.college legt een brede basis voor de toekomst.

 

 Vijf werelden

De school biedt onderwijs in vijf werelden: de actieve, creatieve, gezonde, groen technische of levende wereld. Duurzaamheid neemt daar een steeds belangrijkere plek in. Ook krijgen leerlingen les in eigentijdse keuzevakken, zoals ondernemen, een webshop bouwen en styling. Tijdens de Open Dag krijgen bezoekers daar een voorproefje van.

 

Nieuw schoolgebouw

Ook gaat de looproute tijdens de Open Dag via het naastgelegen nieuwe schoolgebouw, dat in januari 2020 klaar moet zijn. Docent Natascha Massop: “Daar brengen we het leven, dus het groen en de dieren, echt naar binnen. Het zal er ‘groen’ ademen. Het wordt een gebouw waar ouders hun kinderen graag naar toe laten gaan.”

Volgens Natascha Massop zal het nieuwe schoolgebouw nog meer bijdragen aan het veilige en geborgen karakter van Zone.college. “Dat zijn geen holle woorden. Bij Zone.college willen we er voor elkaar zijn, zowel voor de leerlingen als voor collega’s. Ook leerlingen die iets meer nodig hebben, zoals jongeren met dyslexie of bepaalde zorg, zijn bij ons op hun plek. Het beste binnenste buiten. Dat is waar Zone.college voor staat.”

 

School sluit op praktijk aan

Voor wie nog niet over de streep is getrokken om de Open Dag te bezoeken: Zone.college houdt in het lesrooster rekening met het puberbrein dat ’s ochtends op gang moet komen. Ook sluit Zone.college nog beter aan bij de beroepspraktijk door mensen uit het bedrijfsleven voor de klas te zetten. En kunnen leerlingen tijdens de hele opleiding rekenen op loopbaanoriëntatiebegeleiding.