Samenwerking met Royal GD

Voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair van Zone.college, werken we al een aantal jaar samen met Royal GD. GD zet zich in voor diergezondheid in het belang van dier, dierhouder en samenleving. In Nederland speelt zij een centrale rol bij de organisatie en het doen van onderzoek met betrekking tot diergezondheid. Zo is haar veterinaire laboratorium, in Deventer, één van de modernste en grootste ter wereld.

Na hun studie krijgen veel studenten met GD te maken, wanneer zij materiaal aanmelden en versturen voor onderzoek. Door de samenwerking kunnen studenten tijdens hun studie al profiteren van de mogelijkheden die GD biedt. Tijdens de lessen bij GD nemen studenten een kijkje in de sectiezaal, waar een docent uitleg geeft over anatomie en ziekteleer. Ook mogen studenten zelf organen bekijken. Daarnaast worden in het laboratorium onderzoeken geoefend, zoals bacteriologisch-, urine- en mestonderzoek. Studenten doen ervaring op met hygiënemaatregelen en leren omgaan met mogelijk besmettelijke materialen. Op deze manier koppelen we de theorie aan de praktijk en gaat de leerstof echt leven.

Niet alleen onze docenten, maar ook onze studenten zijn enthousiast over de samenwerking. Ze zien het als een leuke aanvulling op de lesstof en vinden het fijn om zelf praktisch bezig te zijn en onder begeleiding ervaring op te doen. De samenwerking met GD geldt voor alle locaties waar we de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair aanbieden.