Skills vakwedstrijd Green design

De winnaars van de Skills wedstrijd Bloem van Zone.college zijn bekend!
De Skills Vakwedstrijd Bloem bestond uit drie uitdagende opdrachten. Een vaas met constructie, een tafeldecoratie en een verrassingsopdracht.
De deskundige juryleden, Gerdien Nijboer docent van Zone.college en Dini Holtrop van bloemsierkunst He-as, beoordeelden de opdrachten met veel passie en gedrevenheid. De kwaliteit die de studenten leverden was hoog en verrassend zei de jury.

Zoa van Dijk uit Kampen won de wedstrijd. Zij mag Zone.college vertegenwoordigen bij de finale wedstrijd bij Skills The Finals op 23 en 24 maart in de Rai Amsterdam. De winnaar van deze finale maakt kans om met Team Nederland naar de EuroSkills in Gdansk te gaan.

De tweede plek was voor Julia Wormgoor uit Havelte en Hester Mussche uit Staphorst werd derde.

Alle deelnemende studenten leverden bijzonder mooi werk. Felicitaties voor allen!

Winnares Zoa werkt bij Diertotaal IJsselmuiden. “Mijn tafeldecoratie is kleurrijk en een beetje out of the box.”, vertelt Zoa na afloop van de wedstrijd. Zoa gaat nu verder werken aan een trainingsprogramma samen met docent Annoeschka Turksema. Ze wil vooral zichzelf blijven uitdagen om verassende stukken te maken, waarin ze haar vaktechniek kan laten zien.

Volgens de jury liet Zoa zien dat ze snel kan schakelen bij de verassingsopdracht. “Ze werkt consequent, netjes en zorgvuldig. Het werk is kleurrijk en heeft een eigen stijl”, aldus de jury.

De wedstrijd werd georganiseerd door docenten Annoeschka Turksema en Gerdien Nijboer. De wedstrijdbegeleiding werd verzorgd door Leonie Vreman. Zij is werkzaam bij Thijert Bloemsierkunst uit Hengelo en werkt 1 dag in de week ter ondersteuning van de praktijklessen van Green design.

Wij kijken terug op een leerzame en inspirerende dag!