Studenten Green design werken aan een challenge en maken hiervoor een rouwkrans

Om studenten te laten ontdekken wat ze kunnen, willen en welke mogelijkheden er zijn in de groene wereld gaan ze aan de slag met echte uitdagingen uit de praktijk. Zo kregen we de vraag: Kunnen jullie voor de tweede Zwolse herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij, op 30 juni 2022, een bijzondere rouwkrans te maken? Zes eerstejaars studenten niveau 3 en 4 van Green design gaven zich op voor deze challenge en pakten de uitdaging met beide handen aan.

De challenge
De opdracht was om een herdenkingskrans te ontwerpen van 60 tot 70 cm. Om deze krans te maken verdiepten ze zich eerst in de achtergrond van de herdenking. In overleg met het Comité voor de herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij in Zwolle voerden ze deze challenge uit, waarbij ze gecoacht werden door vakexpert Gerdien Nijboer. Ze wilden geen traditionele krans maken, maar een moderne met een symbolische opmaak. Hieronder kun je het resultaat bekijken.

Praktijkervaring
Door deze challenge krijgen studenten een steeds beter beeld van het groene werkveld. Ze leren om rekening te houden met wensen van de opdrachtgever en ontdekken waar hun interesses liggen, waar ze goed in zijn en hoe ze hun kwaliteiten kunnen inzetten. Zo blijven ze groeien en komen ze helemaal tot bloei.