Studenten Tuin & landschap werken aan Zintuigenpad in Olst

Studenten Tuin & landschap van Zone.college Zwolle leggen bij woon-werkgemeenschap Overkempe bij Olst een speciaal Zintuigenpad aan. Van zoemende bijen tot insectenhotels of het geluid van een kabbelend beekje. Op het Zintuigenpad komt alles aan de orde.

De studenten maakten het ontwerp en helpen mee met de aanleg. Hierbij krijgen ze ondersteuning van leerlingen van het Vmbo Groen van Zone.college Zwolle. Het Zintuigenpad wordt rond juli 2023 opgenomen in wandelroute Hanzestedenpad. Dan volgt ook de officiële opening.

Verschillende werkzaamheden
Het Zintuigenpad loopt ook langs een bijenstal. Deze wordt ook gemaakt door de studenten van Zone.college en past goed binnen het onderdeel ‘technische werken’ van de opleiding Tuin & landschap. Ook onderdelen, zoals ontwerpen, aanleggen van verhardingen, planten van hagen en zorgen voor een stromend waterbeekje, komen in het project aan bod. Daarnaast moeten de studenten onderling overleggen en afstemmen, werkvoorbereidingen doen, materiaal regelen en elkaar aansturen. Samen zorgen ze dat de klus geklaard wordt.

Verbinden
Het project is inmiddels ingediend voor de Groene Impactprijs van Groen Pact. Hiermee worden initiatieven in de spotlights gezet die bijdragen aan onder meer vergroening van de omgeving. Het thema van deze editie van de Groene Impactprijs, ‘Verbinden’, sluit goed aan bij het project. Zo verbindt het Zintuigenpad bewoners van woon-werkgemeenschap Overkempe met de wandelaars, laat het studenten en leerlingen van Zone.college Zwolle samenwerken en bewoners kennismaken met de studenten van Zone.college.

De studenten hebben zelf een video gemaakt over hun project. Medio maart horen de studenten of het ‘Zintuigenpad’ genomineerd is voor de Groene Impactprijs. Alle genomineerden zijn dan eregasten op de Groenpact Manifestatie op 1 juni, waar ook de winnaar bekend wordt gemaakt.