Studenten Tuin & landschap werken aan Zwolse proeftuin

Studenten Tuin & landschap werken hard aan het vergroeningsplan van een gebied in de Spoorzone Zwolle. VanWonen (ontwikkelaar van duurzame woningen en leefomgevingen) gaf vorig jaar ter ere van hun éénjarig bestaan een cadeau aan de stad Zwolle: de tijdelijke invulling van het terrein achter de Willemsvaart 21.

Er werden veel ideeën en initiatieven ingediend, waarna Zone.college werd benoemd als een van de pioniers. In de tijdelijke invulling aan Willemsvaart krijgen creativiteit, innovativiteit en circulariteit een plek. Voor Zone.college een mooie manier om te leren in de praktijk met echte opdrachtgevers!

Amfitheater
Zone.college diende het idee in voor een amfitheater. Te gebruiken voor voorstellingen, of voor lezingen, presentaties of als ‘klaslokaal’: een plek voor leerlingen, studenten en docenten en mensen uit de praktijk, om te praten over thema’s als natuurinclusief leven of stadslandbouw. Het theater zal worden opgebouwd uit hergebruikte bakken van hout. Om een flexibel theater te maken dat voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt, hebben studenten gekozen voor te monteren delen die verplaatsbaar of rijdbaar is.

De ambitie van Zone.college is dat het amfitheater een nieuwe broedplaats wordt voor de stad, waar ideeën voor nieuwe initiatieven opstaan, die bijdragen aan duurzame en circulaire thema’s van de stad: ‘Zwolle’ in een inspirerende omgeving bewust laten nadenken over het belang van groen in stedelijke omgevingen.

Vergroening
Naast het theater, vergroenen studenten ook terrein in de Spoorzone Zwolle. Daarvoor hebben ze samen met VanWonen een mooi plan gemaakt waarin ze onder meer de prachtige, Zwolse Kievitsbloem gebruiken! Dit plan wordt binnenkort gepresenteerd, waarna ook de naam van het gebied en de opening bekendgemaakt wordt.