Tino Insing mbo-ambassadeur 2023 Zone.college

Tino Insing won de verkiezing en mag zich nu de mbo-ambassadeur van Zone.college 2023 noemen. Hij gaat de strijd aan met mbo-ambassadeurs van andere scholen voor de titel ‘landelijk ambassadeur mbo’. Hoog tijd om eens nader kennis met Tino te maken, dit doen we aan de hand van een aantal vragen.

Welke opleiding volg je?
De mbo-opleiding Dierverzorging, bedrijfsleider dierverzorging niveau 4.

Wat is je motivatie om voor deze opleiding te kiezen?
Ik wil meer leren over alle diersoorten en de skills ontwikkelen om bedrijfsleider te worden. Bovendien wil ik alles op alles zetten om het hoogst haalbare uit zichzelf te halen!

Welke ervaringen heeft Tino al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?
Ik begon als stagiaire bij de reptielenopvang in Zwanenburg, hier ben ik als vrijwilliger blijven werken. Met mijn inzet en leergierigheid ben ik doorgegroeid en heb ik nu een leidinggevende functie. Ik combineer dit met zijn opleiding en als ik niet naar school hoef ben hier zo veel mogelijk te vinden. Op mijn werkdagen begeleid ik stagiaires bij hun leerproces. Daarnaast volgde ik een training bij een gifslangen expert, hier heb ik veel geleerd en grote stappen gemaakt, waardoor ik bij de opvang nu ook verzorger van deze dieren ben. Ik ben betrokken bij de voorlichtingsavonden van de reptielenopvang, die gegeven worden aan hulpdiensten zoals dierenambulances. Hier heb ik veel geleerd, zo ben ik getest op het aansturen en leiden van deze avonden.

Welke dromen of plannen heeft Tino voor zijn toekomst?
Het is mijn droom om reptielenverzorger in een dierentuin te worden, zodat ik mijn passie voor de rest van zijn leven kan voortzetten. Ik wil zo graag laten zien dat iedereen zijn dromen kan waarmaken; zolang je maar niet opgeeft en blijft geloven! Dat is ook wat ze ook tegen mij zeiden tijdens mijn stages.

Hoe herkennen we jou tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?
Je herkent Tino aan zijn doorzettingsvermogen en leiderschap.

Waarom moet jij Landelijk Ambassadeur mbo worden?
Toen ik mijn passie voor reptielen had gevonden besloot ik alles op alles te zetten om hier mee verder te gaan. Hier heb ik veel voor over, zo reis ik tussen de 4,5 en 6 uur per dag om naar school te gaan waardoor ik weinig vrije tijd over heb. In het weekend doe ik graag mijn vrijwilligers werk en begeleid daar stagiaires die ik aanmoedig om het hoogst haalbare uit zichzelf te halen.

Het mbo laat mij geloven in mijn toekomst, hier vind ik mijn motivatie om alles op alles te zetten om zo mijn dromen waar te maken! Door mijn inzet ben ik al enorm ver gekomen, dit geloof in de toekomst gun ik iedereen. Hoe mooi is het dat het mbo dit voor iemand kan en mag betekenen!