Tuinbouwinnovaties in de Spotlights: Opleiding Teelt & technologie Schittert op Open Bedrijvendag Emmen!

Op zaterdag 4 november schitterde de Opleiding Teelt & technologie tijdens de Open Bedrijvendag in Emmen, een jaarlijks spektakel georganiseerd door Ondernemend Emmen, de belangenbehartiger voor ondernemers in de regio. Deze dag bood ondernemers in Emmen de unieke kans om hun bedrijven, diensten en producten in de schijnwerpers te zetten, een kans die de Opleiding Teelt & technologie met beide handen aangreep.

BedrijvendagSpel
Nieuw dit jaar was het opwindende BedrijvendagSpel, een initiatief om scholieren en studenten aan te moedigen de deelnemende bedrijven te bezoeken. Via een handige en AVG-proof app konden deelnemers aantonen dat ze bedrijven hadden verkend en maakten ze kans op fantastische prijzen. Een slimme zet om jonge geesten te prikkelen en te laten kennismaken met de dynamiek van lokale bedrijven.

Tuinbouw op de kaart
Stichting Promotie Tuinbouw Emmen zag ook de gelegenheid om zich te presenteren en sloeg de handen ineen met de Opleiding Teelt & technologie van Zone.college uit Zwolle. Een strategische samenwerking om de tuinbouw op de kaart te zetten. Ondanks dat de tuinbouwbedrijven van Erica buiten de reguliere route lagen, zorgde de opleiding ervoor dat het GMEC (het rijdend klaslokaal van Zone.college) op een strategische parkeerplaats in de route werd geplaatst.

GMEC
In de GMEC werden de bezoekers ontvangen door Inge de Vries van Drenthe Growers BV, Marleen Weber van Weber Stekcultures en vertegenwoordigers van Zone.college. Op de indrukwekkende videoschermen van de GMEC konden belangstellenden genieten van een film die de nieuwste technologieën in de tuinbouw presenteerde. Augmented- en Virtual Reality brillen brachten bezoekers bijna live in een tomatenkas, terwijl ze met drones konden vliegen en alles te weten kwamen over de laatste toepassingen ervan in de tuinbouw en boomteelt. Ook waren de simulatoren in de GMEC een groot succes, waardoor bezoekers op interactieve wijze konden ervaren wat de opleiding te bieden heeft.

Ondanks het onstuimige weer was het de hele dag gezellig druk in de GMEC. De bezoekers lieten zich niet afschrikken en genoten van de innovaties en inzichten die de Opleiding Teelt & technologie en de bedrijven te bieden hadden. Het was niet alleen een dag van educatie, maar ook van inspiratie en gezelligheid.

Deze dag benadrukte op prachtige wijze de symbiotische relatie tussen het bedrijfsleven en onderwijs. De Opleiding Teelt & technologie en het bedrijfsleven begrijpen dat ze elkaar nodig hebben en namen gezamenlijk deze kans om zich op een indrukwekkende manier aan het grote publiek te presenteren. Een dag vol ontdekkingen, interacties en een gezamenlijke visie op een toekomst vol groei en innovatie.