Unieke netwerkdag voor studenten Dierenartsassistent Paraveterinair

Vandaag (maandag 16 december) organiseert Zone.college een unieke dag voor haar studenten Dierenartsassistent paraveterinair. In het Fooddock in Deventer zullen ruim 200 studenten van de locaties Almelo, Hardenberg, Deventer, Doetinchem en Zwolle kennis maken met bedrijven uit de branche en lezingen bijwonen over de dierenpolitie, de PET Monitor en de dieetvoeding van Royal Canin. Ontmoeten, kennisdelen en netwerken zijn de belangrijkste ingrediënten van dit Zone Para Event.

Het is voor het eerst dat de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair een gezamenlijke netwerkdag organiseert. Ze doet dit zodat studenten ook kunnen leren van anderen dan de eigen klasgenoten en docenten. Zo presenteren bijvoorbeeld de derdejaars hun (buitenlandse) stage ervaringen aan tweedejaars studenten.

De dag maakt deel uit de jaarlijkse projectweek, waarbij de 5 locaties diverse activiteiten aanbieden voor studenten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om alumnibijeenkomsten en workshops.

Bij de activiteiten is het bedrijfsleven nauw betrokken. Zij spelen namelijk een grote rol binnen de opleidingen. Niet alleen bieden ze stageplekken voor studenten, ze leveren in diverse vormen ook inhoudelijk een bijdrage aan het onderwijs.

Zone.college biedt op 5 locaties de mbo-opleiding Dierenartsassistent paraveterinair aan. In totaal volgen 400 studenten deze niveau 4 opleiding, die 4 jaar duurt. Aan de opleiding zijn 25 docenten betrokken, waarvan veel een achtergrond hebben als paraveterinair of dierenarts.