Vakwedstrijddag voor Agro challenge en Koeienkeuren

Op maandag 19 december vond de vakwedstrijddag voor Agro challenge en Koeienkeuren plaats bij melkveebedrijf Gieling in Babberich. De dag werd georganiseerd door onze mbo-opleiding Veehouderij in Doetinchem.

Wedstrijd Koeienkeuren
De dag begon met de wedstrijd koeienkeuren. Studenten van de opleiding Veehouderij van locatie Doetinchem gingen aan de slag met het keuren van vaarzen en oudere koeien. De twee beste mannelijke studenten, Daan Eiting en Ties Kroets en de twee beste vrouwelijke studenten Evanne Wolsink en Laura Bok gingen door naar de finaleronde. Hier namen zij het op tegen de beste studenten Veehouderij van onze locaties Almelo en Hardenberg.

In de finale moesten de studenten vier wat ‘lastiger’ te keuren koeien keuren. Teun Oude Hengel en Justin Wessels beide van de locatie in Almelo wonnen bij de mannelijke studenten. Bij de vrouwen wonnen Anne Morskieft (locatie Almelo) en Marleen Koppelman (locatie Hardenberg). Deze vier studenten winnen hiermee een reis naar Parijs. Zij gaan hier kijken op de SIA, een internationale koeienkeuring en beurs.

Agro challenge
Naast de wedstrijd koeienkeuren werd er ook een Agro challenge gehouden. Hierbij gingen de studenten Veehouderij aan de slag met zes verschillende challenges. Deze liepen uiteen van het raden van het gewicht van rantsoen, het proeven van zuivel tot het maken van een Leonardo brug. De studenten die dit het beste deden zijn Wouter Krus, Ties Kroets, Emiel Riethorst en Laura Bok. Zij vertegenwoordigen Zone.college Doetinchem tijdens de landelijke Skills wedstrijddag. Het team dat bij de landelijke Skills wedstrijd wint, mag Nederland vertegenwoordigen op de Internationale Skills wedstrijd in Slowakije.

Jurgen Til, organisator en docent Veehouderij over de dag: “Ik kijk terug op een zeer geslaagde Fokkerijdag vol met fraaie koeien, fanatieke studenten bij de agro challenges en heel veel plezier en saamhorigheid.”

Bekijk ook deze video van Nieuwe Oogst: