Van student tot inseminator: Een interview met Jacco Betting, oud-student van Zone.college

In 2021 ronde Jacco Betting zijn studie aan Zone.college af met het diploma: Vakexpert Veehouderij niveau 4. De keuze voor deze opleiding kwam voort uit zijn interesse in de veehouderij en de verwachting dat hij een breed scala aan vaardigheden en kennis zou opdoen. Deze verwachting werd meer dan waargemaakt. Wat Jacco het leukst vond aan zijn tijd op Zone.college, was het contact met zijn klasgenoten. De gesprekken varieerden van serieus tot luchtig, maar vooral de interesse in elkaars leven en doelen was bijzonder waardevol. De opleiding bood een uitgebreide mix van theorie en praktijk, precies wat hij nodig had om zijn carrièredoelen na te streven.

Carrièrestart bij CRV
Na zijn afstuderen vond Jacco een baan bij CRV als inseminator. Sinds april 2023 is hij daar werkzaam, zijn werk draait om het drachtig maken van koeien door middel van kunstmatige inseminatie. Dit omvat niet alleen het insemineren zelf, maar ook tocht-, vruchtbaarheid- en drachtcontroles. Daarnaast biedt hij begeleiding aan verschillende veehouders op het gebied van vruchtbaarheid. Het is een uitdagende en waardevolle rol waarbij Jacco dagelijks de kennis en vaardigheden toepast die hij tijdens zijn opleiding heeft opgedaan.

Overgang van studie naar werk
De overgang van zijn opleiding naar het werkende leven verliep redelijk soepel. Hoewel niet alles wat hij leerde direct van toepassing was, boden de lessen over vruchtbaarheid en een gastles van een ervaren inseminator op school hem een stevige basis. Deze basisinformatie maakte de overstap naar zijn huidige functie een stuk eenvoudiger.

Reflectie op de opleiding
Jacco’s tijd bij Zone.college heeft hem niet alleen voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden, maar ook van waardevolle vriendschappen en inzichten in het leven en werk van anderen in de veehouderij. Hij kijkt met veel plezier terug op deze periode en is dankbaar voor de solide basis die het hem heeft gegeven voor zijn carrière bij CRV.