Voorzitter MBO Raad bezoekt Zone.college in Zwolle

Voorzitter van de MBO Raad, Adnan Tekin, bracht vandaag een bezoek aan Zone.college in Zwolle. Tijdens het werkbezoek was er aandacht voor de volgende drie thema’s: het bevorderen van kansengelijkheid, het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en het verbeteren van kwaliteit, onderzoek en innovatie. Hierover voerde Adnan Tekin gesprekken met onze studenten, docenten en bestuurders.

Er was een mooi programma voor de voorzitter van de MBO Raad samengesteld. Als eerste werd hij verwelkomd door Karin Pullen. Hierna volgde een kennismaking met een aantal studenten en gaf Berend Pastoor een presentatie met een mooie introductie van ons groene onderwijs. Uiteraard kreeg Adnan Tekin ook een rondleiding door de school. Zo nam hij onder andere een kijkje bij de dierverblijven. Hier sprak hij met studenten en docenten van de mbo-opleiding Wildlife over de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. In de kas van de mbo-opleiding Teelt & technologie kwam het thema: verbeteren van kwaliteit, onderzoek en innovatie aan bod. En met de studenten en docenten van de Entree opleiding Assistent plant, dier of groene omgeving sprak hij over het bevorderen van kansengelijkheid.

Maatschappelijke themas verwerkt in het onderwijs
Adnan Tekin was niet alleen geïnteresseerd in hoe het groene onderwijs wordt vormgegeven, maar ook in de manier waarop we actuele maatschappelijke thema’s in de lesstof verwerken. Zo vertelde Onderwijskundig Adviseur Wendy en Bruin over duurzaamheid bij de mbo-opleiding Veehouderij. Het thema: aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, kwam ook naar voren bij het verhaal van docent Geo, data & design, Wouter Felix. Hij vertelde enthousiast over de opleiding.

Green Mobile Education Centre (GMEC)
Aan het einde van het bezoek bezocht Adnan Tekin ons rijdende leslokaal, de GMEC. Zichtbaar onder de indruk van de GMEC en met een goed beeld van ons groene onderwijs verliet de Voorzitter van de MBO Raad onze school.

Een impressie van het bezoek: