Watertappunt in Borculo in gebruik genomen

Wethouder Anjo Bosman heeft afgelopen week samen met leerlingen van onze locatie in Borculo het watertappunt in gebruik genomen. Het watertappunt behoort tot het project ‘Join the Pipe’ waar de leerlingen aan deelnamen.

Het watertappunt is betaald uit de opbrengst van het programma ‘Schoon Belonen’ van de gemeente Berkelland. Door het gescheiden inzamelen van plastic, metaal en drankenkartons (PMD) en de omgeving schoon te houden, ontvangt de school een geldbedrag. Zo zijn in 2016 en 2017 door onze school maar liefst 558 zakken PMD ingezameld en is een bedrag van 2.790 euro uitgekeerd waarmee het watertappunt is betaald.

Join the Pipe

‘Join the Pipe’ promoot het drinken van kraanwater. Het doel is een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financieren ze schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.

Vanaf het schooljaar 2018 – 2019 zijn AOC Oost en Groene Welle samen verder gegaan onder de naam Zone.college. Lees hier meer over de fusie.