Werk je in de branche Hoveniers en Groenvoorzieners en wil je een branchediploma halen? Of wilt u zich omscholen tot hovenier?

In samenwerking met Zone.college organiseert Groeipunt informatieavonden over het aanbod VHG-Brancheopleidingen Hovenier voor alle geïnteresseerde individuen, scholen en bedrijven.

 • Twello 25 juni 2019
  Locatie: het gebouw van Zone.college, Meester Zwiersweg 4 te Twello.
  Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
 • Almelo 27 juni 2019
  Locatie: het gebouw van Zone.college, Bornerbroeksestraat 348 te Almelo.
  Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
 • Zwolle 4 juli 2019 (alleen niveau Aankomend projectleider)De VHG-Brancheopleidingen
  Locatie: het gebouw van Zone.college, Koggelaan 7 te Zwolle.
  Tijd: 19.30 tot 21.00 uur

De VHG-Brancheopleidingen worden in de avonduren gegeven en richten zich speciaal op werkenden in de sector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken. Omdat de opleidingen in de avonduren en op zaterdagen worden gegeven is dit uitstekend te combineren met een fulltime baan, ook buiten de groensector. Als toelatingseis geldt dat u minimaal 18 jaar bent.
De opleidingen bestaan uit vak theorie en praktijk. De opleiding wordt jaarlijks afgesloten met een landelijk erkend examen onder toezicht van de Stichting Onderwijs Groenvoorziening, onderdeel van de VHG (Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners).

Niveaus
De opleiding tot Vakbekwaam Hovenier duurt drie jaar en is opgebouwd uit drie afzonderlijk te behalen niveaus:

 • Aankomend Hovenier
 • Hovenier
 • Vakbekwaam Hovenier
 • Voor wie wil doorgroeien naar een leidinggevende functie in de groene sector is er de opleiding Aankomend Projectleider (2 jaar).

Daarnaast is de opleiding Assistent Hovenier in het leven geroepen (1 jaar), speciaal voor de instromende doelgroepen (Praktijkscholen, SW)

Deze Brancheopleidingen kunnen ook in-company uitgevoerd worden als maatwerk voor bedrijven, instellingen en organisaties. De inhoud wordt dan afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie.

Klik hier voor meer informatie over de opleidingen

Aankomend hovenier
Remco Wolferink heeft afgelopen jaar de VHG-Vakopleiding Aankomend hovenier gevolgd. Hij werkt bij Luijendijk Hoveniers in Warnsveld. Hij is de opleiding gestart in 2018 en inmiddels is Remco door de theorie- en praktijklessen zo gegroeid dat hij nu ook medewerkers mag aansturen als meewerkend voorman.

‘Ik heb veel geleerd tijdens de opleiding, vooral ook op het gebied van plantenkennis. De docent is een man met veel waardevolle vakkennis, hij kon veel praktische tips geven waardoor de theorie ook echt ging leven. De opleiding is goed te combineren met mijn werk, omdat de opleiding ’s middags en ’s avonds wordt gegeven.

Ik wil de VHG-Vakopleiding zeker aanbevelen aan mensen die hovenier willen worden. Het is zeer praktijkgericht en je hebt allemaal vakken die direct verband houden met je werk. Ik ga volgende schooljaar starten met de opleiding Hovenier.’ – Remco Wolferink

Aankomend projectleider
Martin Piek heeft zojuist zijn diploma behaald van de opleiding Aankomend projectleider. Hij werkt bij Booiman Tuinen BV in Beilen. Hij werkt nu nog in aanleg en onderhoud, maar hij heeft met deze opleiding de basis gelegd om door te groeien naar aankomend projectleider.
Ik heb veel geleerd tijdens deze opleiding, met name ook op gebied van leiding geven en communicatie. De cursisten leren ook veel van elkaar door de onderling uitwisseling van kennis en ervaring. Ik werk zelf bij een wat kleiner bedrijf en heb veel geleerd van mijn medecursist die bij een groot bedrijf werkt. Ik zou de opleiding aan iedereen aanraden die wil doorgroeien naar projectleider.’ aldus Martin Piek.’

Heeft u vragen?

Neemt u dan contact op met het cursusbureau van Groeipunt
via 088 – 262 07 03, info@groeipunt.nl