Zone.college Borculo wint Gouden Schoolkantine schaal

Het Voedingscentrum heeft de gouden Schoolkantine Schaal 2018 uitgereikt aan Zone.college Borculo. Een mooie bevestiging dat deze schoolkantine gezond is ingericht!

 

Zone.college heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Centraal staat een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod. Leerlingen zijn blij met dit aanbod en gaan volop voor gezonde broodjes, groente en fruit. Daarnaast is er altijd water beschikbaar in de vorm van een waterpunt.

Ondernomen stappen

Zone.college Borculo heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum in opdracht van het Ministerie van VWS met een duidelijke visie: jongeren zijn de toekomst. Als we willen dat jongeren gezonder leven, is het belangrijk dat ze op school gezond kunnen eten en drinken. Daar brengen ze immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is om een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen te realiseren. Meer weten? Bekijk deze website: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine