Zone.college decor van Grote Zwolse Voorlichtingsavond

Op donderdag 21 november a.s. is Zone.college Zwolle het decor van de Grote Zwolse Voorlichtingsavond. 687 leerlingen van verschillende vmbo-scholen uit Zwolle en omgeving komen die avond naar Zone.college voor voorlichting over hun vervolgopleiding op het mbo.

Leerlingen maken kennis met het mbo via zogenaamde domeinvoorlichting, waarin een cluster van beroepen en opleidingen de revue passeert. Zo verzorgt Zone.college het domein Natuurbeheer, Dierverzorging, Groene detailhandel en Voedingsmiddelentechnologie.

De Grote Zwolse voorlichtingsavond is een samenwerking tussen het Zwolse mbo (Deltion College, Landstede, CIBAP, Menso Alting en Zone.college) en de decanenkring IJssel- en Vechtstreek. Samen hebben zij dit jaar een nieuwe opzet van voorlichting geïntroduceerd; de domeinvoorlichting. Deze opzet is ook toegepast bij de Onderwijsbeurs Noordoost en de voorlichting bij het Carmel College in Raalte. 

Naast de voorlichtingen in de verschillende domeinen (verzorgd door het mbo) kunnen leerlingen en hun ouders/verzorgers tijdens de Grote Zwolse Voorlichting op de speciale informatiemarkt ook kennis maken met de mbo-scholen zelf. Alle onderwijsinstellingen zullen zich met hun eigen stand en folders presenteren.