Zone.college helpt bij Wereld Siervogel tentoonstelling

Afgelopen donderdag 10 tot zondag 13 januari hielpen bijna 100 studenten uit de mbo.zone van Zone.college Zwolle mee bij de 67e editie van de Mondial: de Wereld Siervogeltentoonstelling. Mede dankzij hen was de tentoonstelling een groot succes.

Studenten van de opleidingen Dierverzorging, Dierenartsassistent paraveterinair en Wildlife van de mbo.zone van Zone.college Zwolle en studenten van het keuzedeel Verdieping diergedrag, ethiek en dierenwelzijn van de mbo.zone van Zone.college Doetinchem waren aanwezig om te helpen. Zij hielpen bij het voordragen van de vogels bij de keurmeesters tijdens de keuringen. Maar ook bij de dagelijkse verzorging, zoals voeren en water geven, het uitvoeren van gezondheidscontroles en het verzorgen van zieke dieren in de ziekenboeg.

 

Zang en Siervogels

Als bezoeker kon je je ogen uitkijken. Van donderdag 10 tot zondag 13 januari werden verschillende zang- en siervogels tentoongesteld. Niet alleen gedomesticeerde vogels, maar ook exoten. Er waren verschillende soorten zangkanaries, kleurkanaries, postuurkanaries, zebravinken, japanse meeuwen, rijstvogels, gouldamadines, gorzen, mussen, wevers, kolibries en toekans.