Sollicitatieprocedure Zone.college

Op onze website vind je onze actuele vacatures. Bij iedere vacature staat een sluitingsdatum vermeld. Krijgen we veel reacties, dan kan het zijn dat we al vóór de sluitingsdatum de ontvangen sollicitaties doornemen en als er voldoende geschikte kandidaten zijn, dan sluiten we de vacature. We doen ons best om binnen twee weken een reactie op ontvangen sollicitaties te geven. Wanneer een vacature gelijktijdig in- en extern wordt uitgezet, geven wij bij gelijke geschiktheid voorrang aan interne medewerkers. Het sollicitatieproces lichten we hieronder graag verder aan je toe.

 

1. Solliciteer
Ben je enthousiast over een vacature en wil je aan de slag bij Zone.college? Dan ontvangen we jouw sollicitatie graag. Bovenaan in de vacature tekst vind je de button ‘Solliciteer nu’ om te reageren op de vacature. Vul jouw gegevens in op het sollicitatieformulier en klik op ‘Verstuur sollicitatie’. Is er geen passende vacature, stuur ons jouw open sollicitatie, we kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Als we jouw sollicitatie hebben ontvangen, krijg je automatisch twee mailberichten: een ontvangstbevestiging (als je nog niet eerder gesolliciteerd hebt) en een uitnodiging om een account aan te maken voor het sollicitatieportaal. In dit portaal kun je snel alle informatie en communicatie rondom jouw sollicitatie(s) terugvinden. Heb je geen mail ontvangen en vind je ze niet in je ongewenste items? Dan kan het soms even duren en komen de mails alsnog binnen. Zodra er in het sollicitatie portaal een nieuw bericht voor je klaar staat, ontvang je hierover een e-mailbericht.

2. Opties bekijken
Nadat wij je CV en motivatie doorgenomen hebben, nemen wij contact met je op. Wanneer we mogelijkheden zien voor de functie waarnaar je hebt gesolliciteerd, nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Wanneer we een match met Zone.college zien, maar niet met de functie waarnaar je solliciteerde, vragen we je of we jouw gegevens in portefeuille mogen houden. Zo kunnen we contact met je opnemen wanneer er een passende functie vrijkomt. Zijn er binnen Zone.college geen mogelijkheden, dan stellen we jou hier uiteraard van op de hoogte.

3. Kennismaking
Graag maken we nader kennis. We horen graag meer over jou en waarom je bij Zone.college wilt werken. We vertellen wie wij zijn en lichten toe naar wie wij op zoek zijn. Aan de hand van deze kennismaking kijken we of je bij ons past en of we met elkaar verder gaan in de procedure.

4. Verdiepend gesprek
Tijdens de kennismaking is gebleken dat er een klik is en gaan we samen de mogelijkheden verder verkennen. Bij een tweede gesprek gaan we dieper in op jouw drijfveren en competenties, de functie-eisen en verwachtingen. Ontstaat er na het gesprek geen match dan neemt de leidinggevende telefonisch contact met je op.

5. Contract voorstel
De selectieprocedure eindigt met een arbeidsvoorwaardengesprek. Dit gesprek vindt plaats met een HR Adviseur en hierin bespreken we de arbeidsvoorwaarden. Wanneer dit succesvol is afgerond, maken we jouw contract op en starten we met het indiensttredingsproces. Om bij Zone.college te kunnen starten, hebben we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) van jou nodig. Wanneer wij de arbeidsovereenkomst opmaken, dienen we gelijk een VOG-aanvraag voor je in. Hierover ontvang je per mail bericht. Voordat je jouw eerste werkdag hebt, vragen we je deze in te leveren bij onze collega’s van HR.

6. Welkom bij Zone.college
Van harte gefeliciteerd, je bent in dienst van Zone.college. We zijn blij met jou als nieuwe collega en heten je van harte welkom. We nemen contact met je op over de invulling van jouw eerste werkdag.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?
De collega’s van de afdeling HR staan je graag te woord. Je kunt ze bereiken via tel. 088-2620999 optie 2 of stuur een mail naar solliciteren@zone.college.