Open dag vmbo Groen & Het Groene Lyceum Enschede

Kennis maken met het vmbo Groen en Het Groene Lyceum in Enschede? Dit kan tijdens de open dag op 20 januari 2023. Van 15.30 tot 20.30 uur kunnen leerlingen uit de hoogste groepen van de basisschool zich samen met hun ouder(s)/verzorger(s) persoonlijk laten informeren over het unieke karakter van het onderwijs, de manier van lesgeven en de begeleiding van leerlingen. In een informele setting kan iedereen kennismaken met docenten, vakken, leerlingen en de school. Aanmelden voor de open dag kan binnenkort via de website.

 

Vmbo Groen
Leerlingen die kiezen voor het vmbo Groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Bij het vmbo Groen leren leerlingen in een groene omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om het leren van kennis, maar ook om het leren kennis toe te passen. Leren gaat beter door doen. Bijvoorbeeld door zelf een tuintje aan te leggen of een telefoongesprek in het Engels te voeren. Natuurlijk is de ontwikkeling van sociale en praktische vaardigheden onmisbaar. Dit gebeurt tijdens (maatschappelijke) stages, praktijklessen, projectweken en trainingen. Wij bieden leerlingen herkenbare vakken, zoals Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde/geschiedenis en techniek.

Het Groene Lyceum
Het Groene Lyceum is de plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, houden van leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. In een ondernemend traject gaan theorie én praktijk hand in hand. Na afloop hebben de leerlingen een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4. Hiermee hebben ze een prima startbewijs voor het hbo in handen.

De opleiding wordt aangeboden op de locaties Almelo, Twello, Doetinchem, Enschede en Zwolle. Leerlingen van Het Groene Lyceum maken gebruik van alle faciliteiten die deze locatie biedt. Denk aan praktijklokalen en het gebruik van de buitenruimte.