De Twijn Ervaart GMEC: Een Dag vol Educatie en Avontuur!

Wat een geweldige dag was het op De Twijn dankzij de fantastische samenwerking tussen Soesman Trainingen, Zone.college en De Twijn zelf! De Twijn is een school voor leerlingen van 4 tot 12 jaar met een lichamelijke, verstandelijke of een (ernstig) meervoudige beperking. Op 1 december hebben deze partners de leerlingen van De Twijn een onvergetelijke ervaring bezorgd door hen kennis te laten maken met de GMEC, oftewel het Green Mobility Education Center van Zone.college.

De GMEC is een rijdend leslokaal voorzien van state-of-the-art leermiddelen zoals Augmented- en Virtual Reality brillen, simulatoren en 3D-lesmateriaal. Samen met experts van HK Mobile verkenden de leerlingen de technologie en vakmanschap achter dit indrukwekkende voertuig, met de nadruk op veiligheid en thema’s als innovatie, techniek en duurzaamheid.

Robert Soesman, directeur van Soesman Trainingen, deelde zijn enthousiasme over de samenwerking: “Het is fantastisch om met Zone.college en De Twijn samen te werken en de leerlingen een unieke ervaring te bieden. Het is van groot belang om jongeren op een boeiende manier in aanraking te laten komen met diverse vakgebieden en carrièremogelijkheden.”

Bertus Boer, docent bij Zone.college, benadrukte het belang van praktijkgericht onderwijs en samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven: “Dit initiatief toont de kracht van samenwerking en inspiratie. De betrokkenheid en enthousiaste reacties van de leerlingen op de GMEC waren inspirerend.”

Het werd een dag vol educatie, avontuur en inspiratie voor de leerlingen van De Twijn – een ervaring die ze nog lang zal bijblijven!