Bastijn Wiersma en Joey-Sven Pierik winnaars voorronde Skills Heroes

Tien studententeams van de hoveniersopleiding van Zone.college streden deze week om de eerste plaats bij de voorrondes van Skills Heroes. Winnaars Bastijn Wiersma en Joey-Sven Pierik zullen Zone.college vertegenwoordigen tijdens de landelijke kwalificatierondes voor het Nederlands Kampioenschap.

De kwalificatieronde voor de landelijke wedstrijd is van 16 -18 januari tijdens de Groene Vakdagen in Hardenberg. 10 studenten van AOC’s in Noord- en Oost-Nederland nemen deel aan de kwalificatierondes.

De tuinen werden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Sjors Meuleman en Timo Kruize. Deze hoveniers hebben in de voorbije jaren op het AOC in Almelo hun opleiding voltooid en zijn zelf in 2011 en in 2017 kampioen van Nederland geweest.

Podium

Het team Bastijn Wiersma en Joey-Sven Pierik van de vestiging in Zwolle veroverde de eerste plaats. De tweede plek was voor Harm Nijhof en Remco Velthof, studenten van de vestiging Almelo van Zone.college.  Het podium werd gecompleteerd door Bas Beernink en Dennis Eerdman, eveneens van de vestiging Almelo. Beide teams mogen door naar regionale voorrondes in Midden- of West Nederland.

Vakwedstrijden

AOC Oost en Groene Welle, voorlopers van Zone.college, doen al een aantal jaren met veel succes mee aan Skills Heroes. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en voor elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen studenten tijdens de wedstrijden kans om hun talenten te laten zien. Skills Heroes begint met schoolwedstrijden. De winnaars hiervan gaan door naar de regionale wedstrijden en vervolgens de nationale wedstrijden. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep en kunnen deelnemen aan EuroSkills en/of WorldSkills.

Skills Heroes

Skill Heroes heeft als doel om het mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meedoen aan Skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling bij de deelnemers en creëert vaktrots bij zowel de student en docenten als ouders/verzorgers.