Carline Refuge (Bloem & styling) Nederlands Kampioen Bloembinden

Carline Refuge (19) student Bloem & styling won afgelopen vrijdag goud op het NK Bloembinden tijdens Skills The Finales, de nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij mag zichzelf Nederlands kampioen Bloembinden noemen. Carline liet 9 andere finalisten achter zich. Carline is student aan de opleiding Bloem & styling van Zone.college in Zwolle, zij zit in haar laatste jaar.

Bij de wedstrijd Bloembinden ging Carline 3 dagen lang aan de slag met verschillende opdrachten. Van bloemarrangementen met vrije materialen en techniek keuze en specifieke opdrachten als tafel- en hangende arrangementen.

Voor Zone.college is het de tweede keer dat de gouden medaille voor Bloembinden mee naar huis gaat. Vorig jaar won Esther Weijenberg de titel. Carline maakt kans om geselecteerd te worden voor een plek in Team Nederland tijdens internationale beroepenwedstrijden zoals EuroSkills en WorldSkills.

Het NK voor beroepen, ook wel Skills The Finals genoemd, vond afgelopen week plaats in de RAI in Amsterdam en is het grootste beroepenevent van Nederland. In totaal deden er duizend studenten uit heel Nederland aan mee.

Bekijk de vlogs van Carline terug op Linkedin