Dag van Ontdekking voor Groen, grond & infra Studenten

Samen met Farmsight medewerker Mark Beunk hebben we een bruisende praktijkdag georganiseerd om de studenten van het keuzedeel precisielandbouw van de opleiding Groen, grond & infra te laten kennismaken met de grensverleggende GPS-toepassingen van John Deere.

Een Leerzame Duik in de Wereld van Precisielandbouw
De dag begon met een energieke introductie van GroeNoord, waarbij de mogelijkheden van hun precisielandbouwtoepassingen werden belicht. Gezien we ons op de praktijkvelden van loonwerk Doetinchem bevonden en geen traditioneel klaslokaal tot onze beschikking hadden, hebben we slim gebruik gemaakt van de GMEC. Waardoor we na een beknopte theoretische inleiding snel de praktijk in konden duiken.

Hands-on Ervaring met Moderne Trekker Technologie
Drie blinkende John Deere’s stonden al gereed voor de studenten, die in tweetallen enthousiast aan de slag mochten gaan. Met uitdagende praktijkopdrachten kregen ze een fascinerend inkijkje in de mogelijkheden van een moderne trekker.

Praktische Training in Precisie Strooitechnieken
De andere helft van de groep zat evenmin stil. Met behulp van de schooltrekker en kunstmeststrooier werden vaardigheden geoefend. Eerst het nauwkeurig afstellen van de strooier, gevolgd door het secuur strooien van een perceel met behulp van GPS. Na een welverdiende kop koffie werd er gewisseld, waardoor iedereen actief betrokken bleef en volop praktijkervaring opdeed. Het was een dag vol leerzame momenten en praktische bezigheden waarbij elke deelnemer zijn of haar passie voor precisielandbouw kon voeden.