Docent Henk Veurink wint Groene Prijs 2019 van GroenLinks

Zone.college Economiedocent Henk Veurink heeft de Groene Prijs 2019 gewonnen! Vorig jaar werd hij al verkozen tot Duurzame Docent 2018. Hij werd vandaag tijdens de Economieles verrast en kreeg de prijs uitgereikt door GroenLinks raadslid Eildert Noorda. De jury koos unaniem voor Henk, vanwege zijn enthousiaste inzet om leerlingen via de projecten van Eco-schools met duurzaamheid bezig te laten zijn.

Henk wil dat zijn leerlingen de kennis hebben om later duurzame keuzes te maken in de Groene sector. Mark Nijenmanting, directeur Zone.college, vertelt: “Henk is een bevlogen docent die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het duurzaam denken en doen van onze leerlingen op Zone.college. Als onderdeel van hun persoonlijke ontwikkeling, jonge mensen betrekken bij een betere, duurzame wereld. Dat doet hij door met de leerlingen duurzaamheidsprojecten op te zetten binnen én buiten de school. Dat past natuurlijk perfect bij ons Groene onderwijs. We zijn er dan ook hartstikke trots op dat hij de Groene Prijs krijgt uitgereikt!” 

Groene Prijs

De Groene Prijs wordt dit jaar voor de 23e keer uitgereikt. GroenLinks Zwolle kent de prijs toe aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu en/of die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving. Zwollenaren konden tot 15 januari kandidaten nomineren voor de prijs. Het groene lintje is een landelijk fenomeen: in diverse gemeenten reiken GroenLinks-afdelingen dit lintje jaarlijks uit. 

Bron: GroenLinks Zwolle