Esther Weijenberg in Boedapest voor EK Skills 2018

Esther Weijenberg, studente Bloem & styling van Zone.college in Zwolle, is gisteren samen met TeamNL aangekomen in Boedapast. Vanaf morgen strijdt ze tegen verschillende andere Europese studenten Bloem om de titel Europees Kampioen Bloembinder. Het EK vindt plaats tot en met 28 september; eind deze week weten we dus of het Esther gelukt is! 

In maart werd Esther eerste tijdens Skills the Finals; het NK vakwedstrijden. In de categorie Bloembinder liet ze de concurrentie ver achter zich en met de titel Nederlands Kampioene dwong ze een plekje af op het EK in Boedapest. Nu is het zover: het EK Skills 2018 gaat van start. Tijdens de wedstrijd gaat Esther aan de slag met verschillende opdrachten. Van bloemarrangementen met vrije materialen en techniek keuze, specifieke opdrachten als tafel- en hangende arrangementen, hand- en bruidsboeket tot bloemenketting en objectdecoratie. Een belangrijk onderdeel van de competitie is ook de ‘surprise’-opdracht, waar de deelnemers met aangeboden middelen aan de slag moeten.

Wil jij niets missen van Esther haar deelname aan het EK? Blijf ons dan volgen op Facebook en houd deze website in de gaten. Wij wensen Esther natuurlijk heel veel succes en plezier de komende dagen!