Feestelijke afronding Eco-schools

In het kader van Eco-schools hebben leerlingen van het Groene Lyceum zich het afgelopen schooljaar ingezet in én voor een duurzame en innovatieve omgeving. Zij voerden diverse opdrachten uit bij basisschool de Phoenix en wijkboerderij De Schellerhoeve. Op maandag 9 juli aanstaande worden de eindproducten feestelijk onthuld door leerlingen van het Groene Lyceum en van basisschool de Phoenix en kunnen de opdrachtgevers gebruikmaken van de duurzame producten.

Wij nodigen je van harte uit om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Het moment vindt plaats bij de basisschool de Phoenix in Zwolle en bij Wijkboerderij De Schellerhoeve. Het exacte programma van de bijeenkomst is als volgt:

12.45 uur          Aanvang bij basisschool de Phoenix aan De Zalmkolk 2, 8017 PA Zwolle

13.00 uur          Kort welkomstwoord door dhr. J. Berentsen, directeur basisschool De Phoenix

13.10 uur          Onthulling eindproducten door leerlingen Groene Lyceum op het schoolplein

13.30 uur          Gezamenlijk vertrek naar wijkboerderij De Schellerhoeve, Schellerpark 101 in Zwolle

13.40 uur          Kort welkomstwoordje op de Schellerhoeve

13.50 uur          Onthulling en demonstratie eindproduct door leerlingen Groene Lyceum

Aansluitend gelegenheid voor koffie en thee

Eco-Schools is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor scholen. De Groene Welle heeft zich in 2014 gecommitteerd aan het project en ontving in 2017 de Groene Vlag; het keurmerk waarmee Groene Welle zich officieel Eco-school mag noemen. Wereldwijd zijn er al meer dan 17.000 Groene Vlaggen uitgereikt op ruim 49.000 deelnemende scholen in 64 landen. In Nederland richt het keurmerk zich op scholen uit het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo. Groene Welle is de eerste Eco-school in Overijssel. Lees meer over het project Eco-schools.

Vanaf het schooljaar 2018 – 2019 zijn AOC Oost en Groene Welle samen verder gegaan onder de naam Zone.college. Lees hier meer over de fusie.