Femmy kampioen Paraveterinair, Madelon kampioen Dierverzorging

Studenten van de opleidingen Dierenartsassistent paraveterinair en Dierverzorging van Zone.college streden deze maand om de eerste plaats bij de voorrondes van Skills Heroes. Madelon Schmitz won de wedstrijd Dierverzorging. Winnaar Femmy Lageschaar zal Zone.college vertegenwoordigen tijdens het Nederlands Kampioenschap Paraveterinair dat in februari in Born (Limburg) gehouden wordt.

De wedstrijden Dierenartsassistent paraveterinair en Dierverzorging vonden plaats op 14 november op de vestiging in Doetinchem.

Er deden dit keer 16 studenten mee. Ze kwamen van de locaties in Hardenberg, Zwolle, Deventer, Almelo en Doetinchem. Bijzonder was dat er ook een aantal deelnemers meededen van MBO Terra uit Groningen en Emmen.

De kandidaten werden beoordeeld door een vakkundige jury. Juryleden Tjitske van der Meer en Kim Godschalk hebben vorig jaar op het AOC in Doetinchem hun opleiding voltooid en zijn de nummers 1 en 2 van het vorige Nederlandse Kampioenschap.

Podium

Kampioen van Zone.college is dit jaar Femmy Lageschaar van de locatie Almelo. Zij zal Zone.college vertegenwoordigen op het Nederlands kampioenschap Skills Heroes in februari 2019.  De zilveren medaille is voor Esther van Wijnen (Locatie Zwolle). Brons is gewonnen door Janieck Berenschot (Almelo).

Voor Dierverzorging was het de eerste wedstrijd binnen Zone.college. Madelon Schmitz mag zich Kampioen Dierverzorging van Zone.college noemen. Loran Swerink is tweede geworden. Madelon gaat Zone.college vertegenwoordigen bij het Nederlands Kampioenschap Dierverzorging in februari 2019.

Vakwedstrijden

AOC Oost en Groene Welle, voorlopers van Zone.college, doen al een aantal jaren met veel succes mee aan Skills Heroes. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en voor elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen studenten tijdens de wedstrijden kans om hun talenten te laten zien. Skills Heroes begint met schoolwedstrijden. De winnaars hiervan gaan door naar de  nationale wedstrijden. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep. Bij een aantal vakrichtingen kunnen de studenten deelnemen aan Europese kampioenschappen en Wereldkampioenschappen.

Skills Heroes

Skill Heroes heeft als doel om het mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meedoen aan Skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling bij de deelnemers en creëert vaktrots bij zowel de student en docenten als ouders/verzorgers.