Vernieuwde 1-daagse cursus Interculturele communicatie

In juni starten we met een vernieuwde cursus Interculturele communicatie. De cursus is bedoeld voor werknemers die de samenwerking met mensen met een andere culturele achtergrond beter willen laten verlopen. Cursisten ontvangen praktische handvatten die ze direct in hun werk kunnen toepassen.

Beter samenwerken
Interculturele communicatie omvat de samenwerking tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Dit beperkt zich niet alleen tot de culturele verschillen tussen mensen uit verschillende landen, maar ook verschillen tussen stad en platteland, bevolkingsgroepen en geloofsovertuigingen. Iedereen denkt en werkt vanuit verschillende perspectieven, gedachtegangen en normen en waarden. Het onvoldoende bewust zijn van eigen culturele voorkeuren en die van anderen kan ervoor zorgen dat de samenwerking minder soepel verloopt.

Hoe ziet de cursus eruit?
In één dag maken de cursisten kennis met de belangrijkste culturele verschillen in communicatie en worden ze zich bewust van de eigen culturele patronen en voorkeuren en die van anderen. Tijdens de cursus wordt theorie gecombineerd met praktijkoefeningen. Om de toepasbaarheid te vergroten wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden van de deelnemers.

Praktische informatie
De eerstvolgende cursus vindt plaats op 5 juni 2023 in de omgeving Deventer.
We bieden deze cursus ook aan als incompany cursus.

Lees meer over het programma en aanmelden