Open dag mbo Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle op 26 januari

Praktijk-rijk en bruisend met persoonlijke groei! Ontdek het levendige groene mbo tijdens de open dag van Zone.college.

Ben jij gezegend met groene vingers, een hart voor dieren, of prikkelt techniek jouw nieuwsgierigheid? Bij Zone.college vind je gegarandeerd een mbo-opleiding die perfect aansluit bij jouw talenten en interesses. Praktijkervaring opdoen en je persoonlijk ontwikkelen staat centraal in de opleidingen.

Ontdek het levendige groene mbo tijdens de open dag van Zone.college op vrijdag 26 januari 2024 in Almelo, Deventer, Doetinchem of Zwolle. Van 15.00 tot 20.00 uur presenteren de mbo-opleidingen zich, waarbij bevlogen docenten en enthousiaste studenten je alles vertellen over het onderwijs, (internationale) projecten en de begeleiding gedurende je opleiding. Het wordt een open dag met presentaties en demonstraties die je een levendig beeld geven van de diverse groene beroepsmogelijkheden en opleidingen van Zone.college. Erik van Gijtenbeek, locatieverantwoordelijke in Zwolle, deelt zijn enthousiasme: “Het draait allemaal om de ongelooflijk gevarieerde en boeiende opleidingen die het groene mbo biedt!”

Praktijk-rijk
Of je nu kiest voor Dierverzorging, Food & lifestyle, Bos & -natuurbeheer of Green design, in alle mbo-opleidingen staat praktijkervaring centraal. Vanaf dag één werken studenten aan uitdagende beroepsopdrachten, zowel in als voor de beroepspraktijk. Stel je voor: studenten Teelt & technologie die in opdracht van Kwekerij Wouters planten laten groeien onder verschillende soorten Ledverlichting, of studenten Geo, data & design die een inspirerend bezoek brengen aan BIM4ALL in Rijssen.

Tijdens de lessen, zowel op school als op diverse praktijklocaties, vergaren studenten kennis en ervaring, en ontwikkelen ze essentiële vaardigheden. Veel studenten lopen stage bij vooraanstaande bedrijven in de regio, maar er zijn ook talloze mogelijkheden om waardevolle ervaring in het buitenland op te doen. Volgens Van Gijtenbeek: “Veel van onze studenten voeren een stage uit binnen Europa, maar onlangs gingen enkele studenten ook naar Canada, Indonesië, Oeganda en Curaçao.”

Goede werkgelegenheid
Met een mbo-groen diploma op zak openen zich voor onze studenten talloze carrièrepaden. De groene sector biedt diverse banen op verschillende niveaus en in uiteenlopende branches. Zowel in de regio Zwolle als daarbuiten zijn er volop kansen in de agro- en voedselsector. De groeiende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid leidt tot de creatie van nieuwe banen.

Persoonlijke ontwikkeling
Van Gijtenbeek benadrukt: “Bij het groene mbo van Zone.college draait het om meer dan alleen studeren. We leiden studenten op die het verschil kunnen maken en een positieve bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Denk aan uitdagingen op het gebied van natuur, klimaat, energie, dieren, voeding en leefbaarheid. Onze studenten dragen zo bij aan een mooiere, groenere toekomst.”

“Maar natuurlijk worden ze ook gewoon experts in hun vak en werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dit doen ze samen met bevlogen (gast)docenten, bedrijven en diverse samenwerkingspartners uit het groene werkveld. Op deze manier halen we het beste in hen naar boven.”

Open dag mbo | 26 januari | Zone.college Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle
15.00 tot 20.00 uur | Aanmelden via website