Projectweek mbo-opleiding Dierverzorging groot succes

Deze week vond de eerste projectweek van de opleiding Dierverzorging in Doetinchem plaats. Dit was de eerste van twee projectweken die we dit schooljaar organiseren. Dit deden we voor alle eerste- en tweedejaars studenten Dierverzorging niveau 2, 3 en 4 van locatie Doetinchem.

We vinden het belangrijk om de horizon van onze studenten te verbreden en ze ook buiten het klaslokaal zoveel mogelijk kennis op te laten doen. Natuurlijk hebben we al veel dieren op school en op onze praktijklocaties, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken. Dat deden we met leuke activiteiten, lezingen en bezoeken.

Planning

  • Op maandag brachten we een bezoek aan de Apenheul, waar de studenten aan de slag gingen met een opdrachtenblad.
  • Dinsdag was er een lezing van het FNV en van een oud-student die nu bij DCN Geleidehonden werkt vertelde over haar loopbaan. Daarnaast mochten de studenten kiezen uit een workshop over roofvogels, waar zo’n 20 verschillende vogels bij waren of een lezing van een kynologisch instructeur, die vertelde over hoe ze honden trainen met behulp van ‘positive reinforcement’.
  • Een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen stond woensdag op het programma, daar kregen de studenten een lesje taxonomie.
  • Donderdag kregen de studenten de keuze uit de combinatie van een lezing over reptielen en een workshop hondensnuffelmat maken of een workshop dierenfotografie en een workshop dry-needling bij paarden.
  • We sloten de week vrijdag af met een lezing van dierenarts Dhr. P. Overgaauw over een gezonde mens-dier relatie en er was een lezing over Burgers’ Zoo.

De studenten en docenten waren na afloop van de projectweek erg enthousiast. Vooral de variatie van de verschillende onderdelen werd erg gewaardeerd.