Sponsorloop in snikhete zon georganiseerd door leerlingen Het Groene Lyceum

Zone.college Doetinchem heeft 16 juni 2022 geld opgehaald voor de Dierenbescherming met een sponsorloop bij de ijsbaan in Zelhem. De organisatie lag in handen van vijfdejaars leerlingen van Het Groene Lyceum en de deelnemers (ruim 350!) waren de eerstejaars leerlingen van het vmbo Groen en Het Groene Lyceum. 

Naast de sponsorloop werden er ook zelfgemaakte spullen verkocht voor het goede doel. “Ik heb zelf kaasplankjes, kaarten en kaarthouders gemaakt, maar we verkochten ook bieropeners en onderzetters”, vertelt Sven Reinders die namens de school met zijn klas op de markt zit. “Ik ben blij dat ik vandaag op de markt mag staan, aangezien het vandaag erg warm is. Dan is het fijner lekker in de zon te zitten, dan te moeten rennen en uitgeput over de finish te komen.”

Vanwege de hitte zijn er verschillende maatregelen getroffen door de organisatie. Zo was er voldoende water en zonnebrand te krijgen voor de deelnemers. Voor sommige leerlingen was de hitte geen excuus om het wat rustiger aan te doen. “Ik heb 27 rondjes gelopen net. Ik weet eigenlijk niet hoeveel ik hier precies mee heb opgehaald, maar mijn vader, mijn opa, en oma sponsoren mij in ieder geval”, vertelt Joppe Cornelissen.

Leerlingen van Het Groene Lyceum waren verantwoordelijk voor de complete organisatie. Aan de locatie directeur Patrice Spilthof presenteerden ze vooraf hun plannen, waarbij er onder meer oog was voor het vinden van sponsoren, het vinden van een mooie locatie, het enthousiasmeren van de eerstejaars leerlingen, het vaststellen van het goede doel (naar aanleiding van een enquête) en het regelen van de EHBO. En ook de promotie van het evenement lag bij hen in goede handen, gezien de publiciteit bij Regio8 en omroep Ideaal.

Projecten belangrijk voor Het Groene Lyceum
Het Groene Lyceum is de praktische leerroute naar het hbo van Zone.college. Na zes jaar met veel theorie en praktijk hebben leerlingen een vmbo-diploma én een mbo-diploma niveau 4 op zak. Daarmee kunnen ze doorstromen hbo, binnen en buiten het groen. De leerlingen van Het Groene Lyceum werken regelmatig mee aan projecten in de (school)omgeving. Vaak speelt hierbij ‘duurzaamheid’ een belangrijke rol. Door te werken aan projecten worden leerlingen voorbereid op het hbo en ontwikkelen ze vaardigheden als samenwerken, plannen, communiceren, presenteren en ondernemen.