Studenten Bos- & natuurbeheer doen mee aan internationale wedstrijd in Noorwegen

Vorige week vond het ESCFS (European Student Championship in Forestry Skills) plaats. Tijdens dit evenement lieten studenten uit verschillende landen zien hoe goed zij zijn in forestry skills. Dit varieerde van precisieplakken zagen, een ketting zo snel mogelijk wisselen tot sortimentskennis van het herkennen van geweien. In totaal waren er dit jaar, tijdens dit toernooi, 15 landen vertegenwoordigd.  Het Nederlandse team bestond uit twee studenten Bos- en natuurbeheer van Zone.college en twee studenten van Yuverta. Thijs Vreugdenhil en Casper Feijen vertegenwoordigden Zone.college en lieten hier hun forestry skills zien.

Door de pandemie van de afgelopen jaren konden de studenten pas halverwege dit jaar voor het eerst kennismaken met deze sport. Vanaf dat moment traint een groep van 8 studenten elke woensdagavond ter voorbereiding op onder andere het ESCFS. Dit doen ze onder begeleiding van het Axetremeteam, dat ooit is ontstaan vanuit onze locatie in Zwolle.

Voor de studenten was het evenement een overweldigende ervaring. De omvang van het toernooi en het internationale karakter leverde de nodige druk op voor de studenten. De sfeer en de professionaliteit van het toernooi heeft de studenten erg gemotiveerd om door te gaan met trainen, met als doel een mooie eindnotering volgend jaar op het EK in Roemenië.

Docenten Helmi Kocken en Jochem van Kerkvoorde waren ook in Noorwegen om Thijs en Casper te begeleiden. Daarnaast was het voor de docenten een mooie gelegenheid om kennis te maken met de internationale gemeenschap op het gebied van bos- en natuurbeheer.

Voor Thijs en Casper werd hun deelname een ervaring om nooit te vergeten.