Studenten Tuin & landschap strijden om plekje in landelijke finale Tuinaanleg

Deze week strijden Olaf Wassens en Robert van Rhee, studenten Tuin & landschap, bij de regionale vakwedstrijden om een plekje in de landelijke finale van de wedstrijd Tuinaanleg. Tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg van 14 tot en met 16 januari leggen ze een tuin aan, waarbij verschillende facetten van het hoveniersvak aan de orde komen. Olaf en Robert strijden deze dagen tegen teams van Aeres, Terra en Nordwin.

Tijdens de regionale voorronde worden de talenten van studenten op de proef gesteld. Ze moeten verschillende onderdelen van het vak laten zien. Denk hierbij aan het uitzetten van maten, het bouwen van een pergola, het aanbrengen van verhardingen en het aanleggen van beplanting, zoals gras(zoden), bomen, struiken en vaste planten. De studenten moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. De wedstrijd is van hoog niveau; een vakkundige jury beoordeelt namelijk de vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd.

Op de Groene Sector Vakbeurs strijden Olaf Wassens en Robert van Rhee, studenten Tuin & landschap van Zone.college, om een plekje in de landelijke finale van de vakwedstrijd Tuinaanleg.

De winnaars van de regionale wedstrijd in Hardenberg gaan naar de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens TuinIdee in Den Bosch van 13 tot en met 15 februari 2020. Hier strijden 4 teams dan om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2020. Het winnende team gaat de Nederlandse eer verdedigen tijdens de EuroSkills van 13 tot en met 20 september 2020 in Graz.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de AOC’s. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland, MBO-Raad, WorldSkills Netherlands en het ministerie van Economische Zaken maken deze wedstrijden mede mogelijk. Zone.college doet mee om zo haar studenten een mooie praktijkervaring te geven.

Ook kijken hoe onze studenten het doen? Je bent van harte welkom op de Groene Sector Vakbeurs Hardenberg. Kijk voor meer informatie over de beurs op www.groenesector.nl.

Zone.college is tijdens de beursdagen ook actief op het onderwijsplein, waar bezoekers terecht kunnen voor een opleidingsadviesgesprek voor zichzelf én/of voor hun medewerkers. Daarnaast werken we mee aan de kennissessie van de VHG en hebben studenten Tuin & landschap de Inspiratietuin aangelegd.