Studenten zaaien in de achtertuin van Rietveld

Studenten Tuin & landschap hebben hard gewerkt aan het vergroeningsplan van de Spoorzone Zwolle. Daarover vertelden we eerder al in dit nieuwsbericht. Vandaag – op de 2e verjaardag van opdrachtgever VanWonen – is een update gegeven en is de naam van het gebied bekend gemaakt. 

Bezoekers werden vanochtend meegenomen in de ontwikkelingen rondom het gebied. Alfred Bolks, algemeen directeur van VanWonen, vertelde: “Het afgelopen jaar zijn steeds meer Zwollenaren aangehaakt bij de tijdelijke invulling en zijn de plannen concreter geworden. Vanachter mijn bureau zie ik het terrein nu dan ook dagelijks veranderen, want het ligt in de achtertuin van ons kantoor dat ontworpen is door Gerrit Rietveld. Dat is ook meteen een eerste link naar de naam van het gebied: Gerrits Tuin. Welke linkjes er nog meer zijn, laten we iedereen graag ervaren, maar we dagen Zwollenaren vooral uit om mee te doen. Drie jaar lang is er in Gerrits Tuin ruimte voor initiatieven die te maken hebben met cultureel ontmoeten, circulair leven en innovatief ondernemen. Op 19 april is de officiële opening, dan is er een preview van wat er bijvoorbeeld allemaal kan en wat er op stapel staat.”

Mooie opdracht voor studenten Tuin & landschap
De afgelopen maanden hebben studenten Tuin & landschap hard gewerkt aan de Zwolse proeftuin. Ze bedachten en realiseerden een amfitheater en stelden een plan op om deze locatie in de Spoorzone Zwolle tijdelijk groener te maken. Dit plan is vanochtend door student Robbin de Zoete gepresenteerd. Eimert Fikse, directeur van Zone.college vertelt over het project: “Het is fantastisch om te zien hoe hard onze studenten de afgelopen maanden hebben gewerkt aan het amfitheater en aan het vergroenen van het terrein. Een prachtige kans voor onze mbo-studenten om ervaring op te doen met een echte opdracht en een echte opdrachtgever. En met een thema, stadsvergroening, dat de komende jaren steeds belangrijker zal worden in onze samenleving en daarmee ook voor het vak van de hovenier. Die speelt een belangrijk rol in de ‘urban green ontwikkeling’, groen in de stad, met aandacht voor klimaat, voedsel en gezondheid.” Wethouder Ed Anker (gemeente Zwolle), Alfred Bolks en studenten Robbin en Olav stroopten vanochtend samen de mouwen op om de eerste bomen en struiken te planten. 

Gerrits Tuin
Gerrits Tuin is het podium voor creatief Zwols talent. De broeikas voor innovatievelingen. De kweekvijver voor circulaire ontdekkers. De plek voor levensgenieters die graag de bloemetjes buitenzetten óf plukken. En voor alle anderen die er geen gras over willen laten groeien. Hier komen ideeën tot bloei en doe je nieuwe energie op. Voor en door Zwollenaren. Beleef het én doe mee in Gerrits Tuin. De voedingsbodem voor de toekomst, want wie in Zwolle zaait. Kijk voor meer informatie op gerritstuin.nl.