Vernieuwde opleiding Aankomend Projectleider VHG

Eind januari start de vernieuwde opleiding Aankomend Projectleider VHG in Noordscheschut (regio Hoogeveen). De opleiding is bedoeld voor medewerkers in de groene sector die meer structuur en grip willen krijgen op hoe je groenprojecten effectiever op kunt zetten, van begin tot eind. We verzorgen deze opleiding in Noordscheschut samen met onderwijsinstelling Terra.

Het programma van de tweejarige opleiding is vernieuwd. Het bestaat uit thema’s die meer gericht zijn op persoonlijke groei. De cursist wordt opgeleid tot een complete leidinggevende. In het nieuwe programma is ook aandacht voor de ontwikkeling van competenties op het gebied van communicatie, leidinggevende vaardigheden en projectbeheersing (ICT). De lessen en opdrachten van de opleiding sluiten direct aan bij praktijksituaties van de cursist. Alles wat hij of zij leert, kan worden toegepast.

“Het is een dynamische opleiding waarin alle ‘ins en outs’ van projectmanagement passeren. Het biedt veel handvatten voor de praktijk. Deelnemers gaan namelijk direct aan de slag met casussen uit de praktijk.”

Blended learning

De cursist krijgt les van een praktijkgerichte docent en gastdocenten. Daarnaast wordt er aantrekkelijk digitaal lesmateriaal aangeboden in de nieuwe elektronische leeromgeving van de VHG. Deze combinatie wordt blended learning genoemd. De opleiding vraagt veel zelfstandigheid van de cursist en de leeromgeving maakt dat mogelijk. Zo wordt verwacht dat de cursist het lesmateriaal goed bestudeert. Online worden ook de opdrachten en examenopdrachten gemaakt en ingeleverd. Dit vormt bij elkaar het portfolio, als bewijs voor ontwikkeling.

Intakegesprek voorafgaand aan deelname

Ook nieuw is de intake. Voor aanvang van de opleiding test de cursist zijn of haar voorkennis in de vorm van een vragenlijst en enkele kennistoetsen. De uitslagen daarvan worden vervolgens besproken in een intakegesprek met een trainer/docent van Zone.college.

Meer informatie

Benieuwd of de opleiding iets voor jou is? Kijk voor meer informatie over de opleiding, het programma, de kosten en data op de website van Zone.college: zonecollege.nl/llo/cursussen-en-opleidingen/aankomend-projectleider-vhg/