Zone.college derde in MBO Keuzegids

Voor de kerstvakantie is de nieuwe Keuzegids mbo uitgekomen. Goed nieuws voor Zone.college, want wij staan daarin samen met het Clusius College op een gedeelde derde plaats bij de Groene scholen! In totaal behaalden wij 59 van de 100 punten. Op de eerste plaats staat Aeres met 66,5 punten en op de tweede plaats staat Helicon met 61 punten. Opvallend is dat geen enkele opleiding is uitgeroepen tot topopleiding. Daar moet je minimaal 75 punten voor behalen.

 

Keuzegids

De Keuzegids mbo is een commerciële gids waarin je verschillende scholen met elkaar kunt vergelijken. De gids wordt samengesteld met gegevens uit de JOB-monitor, het inspectieoordeel en het uitvalpercentage tijdens de opleiding. De vragen uit de JOB-monitor worden samengevat tot 6 kernonderwerpen en de resultaten worden vergeleken met het landelijk gemiddelde. Ook de cijfers over studiesucces en kans op werk worden verwerkt en vergeleken.

 

Trots

Hoera! We horen bij de top 3 en gemiddeld genomen scoren onze opleidingen 2 à 3 sterren op een schaal van 0 t/m 5. Eimert Fikse, directeur van de mbo.zone, vertelt: “Een derde plaats is een mooie plaats als nieuwbakken Groene mbo-opleidingsschool. We zijn er trots op goede opleidingen aan te kunnen bieden en willen vanuit deze positie verder werken aan ‘groots Groen onderwijs’ in het oosten van Nederland en ver daarbuiten. We zijn trots op de betrokkenheid van ons personeel bij de opleidingen van de studenten. Ook zijn we trots op het goede contact met de leerbedrijven en over de vervolgmogelijkheden, werkgelegenheid en doorleren van onze studenten.”

 

De toekomst

Eimert Fikse vervolgt: “Naast meewerken aan het opleiden van studenten, werken we ook volop aan de ontwikkeling van onze studenten. Breed opleiden is ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Daarnaast zullen we meer en meer het bedrijfsleven een taak geven in het vormgeven van de lessen. Ook zullen we een internationale stage en/of ervaring als plus op elke opleiding vorm willen geven.”

 

Scorelijstjes

“Scorelijstjes zijn goed als het motiveert en er positief mee wordt omgegaan. Het mag ons actief maken, goed voor onze jonge generatie te zorgen. Ze zijn de toekomst van onze maatschappij, verdienen het om aandacht te krijgen en dus is het via een scorelijst alleen maar goed om te zien waar we staan.”, aldus Eimert Fikse.