Zone.college schittert bij Vakwedstrijden Paard: Bijna Goud voor Zwolle, Brons voor Almelo

Tijdens de Vakwedstrijden Paard, gehouden bij Sunrice Stables in Assen, behaalde Zone.college prachtige resultaten. Studenten van de locatie Zwolle veroverden de tweede plaats, terwijl hun medestudenten van locatie Almelo een eervolle derde plek behaalden.

Achtergrond en Voorbereiding
De jaarlijkse Skills Vakwedstrijden werden georganiseerd door Terra, Aeres, Landstede en Zone.college. Namens onze school was docent Jos Brinkman betrokken bij de organisatie. Dit jaar
werden we vertegenwoordigd door Mart ten Voorde en Merlijn Geverink van locatie Almelo, en Puck Keijzer en Maureen Fokkink van locatie Zwolle.

Op de Voorgrond: Zwolle en Almelo
Samen gingen zij de strijd aan met 14 andere studententeams van de 16 Nederlandse hippische scholen. Gedurende de competitie, die drie dagen duurde, blonken Puck en Maureen uit in
onderwerpen als klantinteractie, kennis van de sector, paardenverzorging en -training, en het beoordelen van paarden, wat hen de tweede plek in de competitie opleverde.

Ervaring en Kennis
Er was nog een extra prijs te verdienen door deel te nemen aan de Kennisquiz. Mart ten Voorde en Merlijn Geverink lieten zien dat ze niet alleen praktijkervaring hebben, maar ook uitblinken in theoretische kennis door deze quiz te winnen!

Deelnemende Scholen en Toekomstige Evenementen
De deelnemende studenten vertegenwoordigen verschillende hippische mbo-opleidingen in heel Nederland. Ook volgend jaar organiseren we deze vakwedstrijd, dan vindt deze plaats op onze praktijklocatie, Manege ’t Twentsche Veld in Lonneker.

Felicitaties en Dankwoord
Namens Zone.college feliciteren we onze studenten van harte met deze prachtige resultaten. Ook gaat onze felicitatie uit naar de winnaars van Aeres Barneveld.