Green Mobile Education Centre

Heb je ‘m al gezien? De Green Mobile Education Centre, oftewel GMEC? De GMEC is het rijdende leslokaal van Zone.college met een schat aan vernieuwende leermiddelen, zoals Augmented- en Virtual Reality brillen, simulatoren en 3D-lesmateriaal. Met de GMEC zet Zone.college een nieuwe stap in het verzorgen van actueel, praktijk-rijk groen onderwijs voor leerlingen, studenten én andere belangstellenden.

De GMEC kan worden ingezet bij verschillende lessen op verschillende locaties. Het laat leerlingen en studenten kennismaken met verschillende thema’s rondom innovatie, techniek en duurzaamheid. Zo wordt er gewerkt met drones, AR/VR en simulatoren. De trailer is voorzien van zonnepanelen en een dakterras met sedumbegroeiing. De windturbine levert een deel van de energie.

Ontwikkelingen in het onderwijs en de techniek volgen elkaar in hoog tempo op. Hier speelt de GMEC snel op in omdat alles eenvoudig kan worden uitgebreid en vernieuwd. Doel is om elk jaar (samen met het bedrijfsleven) verschillende nieuwe onderdelen toe te voegen. Zo blijft de GMEC altijd innovatief en praktijk-rijk.

Thema's in beeld

Augmented Reality

Augmented Reality (AR) is een techniek die ervoor zorgt dat er toegevoegde informatie aan een bestaande werkelijkheid kan worden weergegeven op een intuïtieve manier en waar de gebruiker ook realtime interactief mee om kan gaan.

Deze video is mede tot stand gekomen door Digital Chef. Zij verzorgen voor de GMEC verschillende (digitale) leermiddelen. Zo zijn er lessen rondom gewasbescherming, uiergezondheid en het spijsverteringsstelsel van een koe. Ook wordt er in beeld gebracht wat er komt kijken bij het maken van een broodje gezond en welke keten hierin een rol speelt.

The making off

In juli 2020 kreeg de GMEC groen licht en is samen met collega’s en het bedrijfsleven hard gewerkt aan de realisatie van het rijdende leslokaal. Sinds januari 2021 rijdt de GMEC rond in Oost-Nederland en laat hij zien hoe praktijk-rijk en innovatief het groene mbo-onderwijs is.