Meeting Point Noord Nederland

Het Meeting Point Noord Nederland (MPNN) van het Zone.college in Zwolle heeft als doel samen te werken, ontwikkelen, ontmoeten en innoveren. Het bedrijfsleven en het onderwijs werken hier samen aan betekenisvolle opleidingen, afgestemd op de nationale en internationale praktijk. Het MPNN organiseert en faciliteert bijeenkomsten, waarbij verschillende partijen nadenken over de toekomst van de mbo-opleidingen. We richten ons hierbij primair op de opleidingen in de agribusiness.

Ook het Centrum voor Innovatief vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (CIV T&U) heeft een plek in het Meeting Point Noord Nederland. Het CIV T&U is een efficiënte samenwerking tussen Zone.college Zwolle en bedrijven om innovatieve vaklui af te leveren. Het is een samenspel tussen regionaal opererende organisaties met een landelijke afstemming. CIV T&U is een uitwerking van de Human Capital Agenda Tuinbouw & Uitgangsmaterialen die in december 2011 is ondertekend door Economische Zaken. Het Zone.college Zwolle biedt plek aan het CIV T&U omdat, we goede vakmensen willen opleiden. Inmiddels zijn de eerste resultaten geboekt: Masterclass Robotisering, proef met inzet bodemschimmels in de Gerbera’s, test van biotouw in de kas, ontwikkelen keuzedelen. Kijk voor meer informatie en nieuws over het CIV ook op www.civtu.nl

Binnen het Meeting Point Noord Nederland zijn we telkens op zoek naar nieuwe, unieke bedrijfsvraagstukken. Denk aan productverbeteringen, maar ook aan rassenonderzoek en toepassingen van nieuwe technieken. Maar we kunnen meer opdrachten gebruiken! Mail voor meer informatie of ideeën naar Bertus Boer en we nemen zo snel mogelijk contact op. Bekijk hier de video van deze samenwerking.