Bloem & styling organiseert eindshow FlowerFusion

Op woensdag 26 juni 2019 organiseert Zone.college de spetterende eindshow FlowerFusion. 70 studenten Bloem & styling presenteren in een uitverkocht Theater De Spiegel hun mooiste creaties, elk in hun eigen unieke stijl. De kleurrijke en innovatieve werkstukken worden geshowd op het podium en gepresenteerd in de foyer van het Zwolse theater. Een aantal werkstukken is vervolgens te bewonderen tijdens PROTO, het tiendaags Art & Design event in de Zwolse binnenstad.FlowerFusion

FlowerFusion staat voor spelen met kleuren, vormen en (natuurlijke) materialen, het mixen van stijlen en het toepassen van complexe technieken. Resultaat: meer dan 100 unieke werkstukken, zoals innovatieve arrangementen, bruidswerk, showboeketten, kransen en plantenarrangementen.

Alle examenwerstukken zijn beoordeeld door vakdocenten en vakgenoten uit het bedrijfsleven. FlowerFusion geeft een goede indruk van de kwaliteit van de opleiding Bloem & styling. De studenten zijn aanwezig om hun werk toe te lichten en kunnen zo goed vertellen welke kennis, vaardigheden en vakmanschap ze tijdens hun opleiding hebben ontwikkeld. Tijdens FlowerFusion geven Carline Refuge (Nederlands kampioen Bloemschikken) en Silke Schoenaker (Ambassadeur mbo) ook een inkijkje in hun vakmanschap.

Een aantal werkstukken krijgt na FlowerFusion een plek op het tiendaagse Art & Design event PROTO. Op zes locaties is de Zwolse binnenstad (Schouwburg Odeon, Stadkamer, Waanders In de Broeren, Theater De Spiegel, Kinki Kappers, Stadhuis) kunnen bezoekers nog eens nagenieten van de werkstukken.

Zone.college leidt al jarenlang vakmensen op voor de bloemdesignbranche. Dit jaar zullen in Zwolle een kleine 20 studenten hun diploma ontvangen en gaan werken in hun droombaan of doorstuderen.